Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτές τις μέρες δεν αρρωσταίνουμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απίστευτο και όμως αληθινό. Το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εφημερεύει χωρίς γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες. Οι ασθενείς λοιπόν ή θα πρέπει να ...προγραμματίσουν πότε θα αρρωστήσουν για να μην συμπέσουν σε "κενό εφημερίας" ή να ελπίσουν σε Θεία παρέμβαση.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, το διοικητή και τους υποδιοικητές ΔΥΠΕ Κρήτης και το διοικητή Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κάνει λόγο για μεγάλα κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και για επικίνδυνες εφημερίες. Το σκηνικό φαντάζει εφιαλτικό καθώς οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν με το μέρος τους τη ...θεά τύχη για να τους εξυπηρετήσει γιατρός κατά τη διάρκεια των εφημεριών, και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτές του καρδιολόγου, του αναισθησιολόγου και του ορθοπεδικού.

Η ανακοίνωση

«Δυστυχώς όσο περνάει ο χρόνος, τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου διευρύνονται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου, που αποτελεί κεντρικό στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, το οποίο καλύπτει υγειονομικά το νομό Λασιθίου και τμήμα του νομού Ηρακλείου (περιοχή Μαλίων) και το οποίο διαθέτει μονάδες με ασθενείς υψηλού κινδύνου (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού).

Έτσι, τον προηγούμενο μήνα (Αύγουστο) που ο πληθυσμός της περιοχής που καλύπτει το νοσοκομείο μεγεθύνεται σε μεγάλο βαθμό, στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα εφημεριών είχε τις εξής κενές ημέρες στις παρακάτω κρίσιμες για τη δημόσια υγεία ειδικότητες:

Αναισθησιολογικό: Κενές ημέρες 5, 14, 15, 17, 24, 25, 27, 30 (σύνολο 8 ημέρες).

Καρδιολογία: 1, 3, 5, 7, 11, 12, 20, 25, 27, 30 (σύνολο 10 ημέρες).

Ακτινολογικό: 7, 9, 14, 20, 21, 22, 24, 28, 30 (σύνολο 9 ημέρες).

Ορθοπεδικό: 2, 6, 9, 10, 17, 20, 23, 25, 26, 28, 29, 30 (σύνολο 12 ημέρες)», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων και προσθέτει:

«Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, δεν εφημέρευε ούτε αναισθησιολόγος ούτε καρδιολόγος ούτε ακτινολόγος ούτε ορθοπεδικός αλλά το νοσοκομείο υποτίθεται ότι εφημέρευε κανονικά! Αντίστοιχα κενά υπάρχουν και το μήνα Σεπτέμβριο σε αυτές τις ειδικότητες, ενώ υπάρχουν κενά και σε άλλες ειδικότητες του νοσοκομείου».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.