Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11.09.12
Παράταση αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων για ΑμεΑ  


Με αφορμή τα δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται σε επικείμενες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικότερα στην εφαρμογή του μέτρου της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων με κοινωνικά κριτήρια και για το έτος 2013, η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζητάει την πλήρη προστασία όλων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ειδικά στις περιπτώσεις που οι πλειστηριασμοί αφορούν την κύρια ή ακόμα και δευτερεύουσα κατοικία τους.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Το εισόδημά τους επηρεάζεται δυσμενώς σε πολλαπλάσιο βαθμό, δεδομένου ότι έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους. Το πρόσθετο αυτό κόστος σε περιόδους οικονομικής κρίσης βαίνει αυξανόμενο, δεδομένης και της υποβάθμισης του συστήματος παροχών υγείας- ψυχικής υγείας, πρόνοιας, και αποκατάστασής τους.

Υπό αυτό πρίσμα, η πλήρης και με διακριτό τρόπο προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από πλειστηριασμούς ακινήτων, ανεξαρτήτως του οφειλόμενου ποσού, ειδικά στις περιπτώσεις που το μέτρο αφορά την πρώτη κατοικία του δανειζόμενου για το έτος 2013 και τουλάχιστον έως και το έτος 2016 αποτελεί το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η πολιτεία για μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η Πολιτεία επιτέλους πρέπει να πάρει διακριτά και ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση αστέγων ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων και δη ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 115 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.