Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακός κλοιός στην υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνεχίζουν την αποχή γιατροί ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιοί.

Έως και αύριο συνεχίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ την επίσχεση εργασίας ενώ και οι φαρμακοποιοί εξακολουθούν να μην χορηγούν στους ασφαλισμένους του Οργανισμού φάρμακα επί πιστώσει, με αποτέλεσμα οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους γιατρούς και φάρμακα.

Το υπουργείο Υγείας παρουσίασε στους φαρμακοποιούς χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών για συνταγές που έχουν εκτελεστεί, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Την Τετάρτη οι γιατροί θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους και σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ευχολόγια για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον πρόεδρό τους Δημήτρη Βαρνάβα να προειδοποιεί ότι το φθινόπωρο θα είναι «καυτό».

Σε αυτό το πλαίσιο οι γιατροί των νοσοκομείων αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο.

Από τις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ το προεδρείο της Ομοσπονδίας θα ζητήσει από τις συνομοσπονδίες την κήρυξη γενικής απεργίας με βασικό αίτημα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.