Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φοροαμνηστία για το «μαύρο» χρήμα στα σκαριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Βαριά πρόστιμα για όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση.

«Φορολογική αμνηστία» για κρυφά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία με την καταβολή φόρου 5-10% για όσους φορολογουμένους τα δηλώσουν στην Εφορία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Δηλώστε, πληρώστε και σώστε περιουσία και καταθέσεις» είναι το τελεσίγραφο που ετοιμάζεται να στείλει στους φορολογουμένους που θα αποκαλύψουν οικειοθελώς εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα, ακόμη και χρυσό ή κοσμήματα και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια.

Όσοι το πράξουν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 5-10% επί της αδήλωτης περιουσίας και θα εξασφαλίσουν «συγχωροχάρτι» από την Εφορία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το πρώτο νομοσχέδιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει ειδική νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται μία τελευταία ευκαιρία στους φορολογούμενους να συμβιβαστούν με τις φορολογικές αρχές και να αποκαλύψουν «μαύρα» εισοδήματα και κινητή και ακίνητη περιουσία που έχουν κρύψει από το κράτος.

Το πρόστιμα για όσους δεν ενταχθούν στη ρύθμιση θα είναι βαριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.