Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Διεκδικεί αποζημίωση 1,4 εκατ. ευρώ για ανεπιτυχή εγχείρηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΕΔΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 1.379.374,46 ευρώ για βλάβη που υπέστη ύστερα από ορθοπεδική εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, διεκδικεί με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ένας κάτοικος Αρχαγγέλου, που στρέφεται κατά μιας γερμανικής εταιρείας και της αντιπροσώπου της στην Αθήνα, που προμήθευσαν το νοσηλευτικό ίδρυμα με εμφυτεύματα, την αστοχία των οποίων αναγνώρισαν στην πορεία!

Η πρώτη είναι συγκεκριμένα γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ιατρικών ορθοπεδικών οργάνων και εμφυτευμάτων για χρήση στην τραυματολογία, ορθοπεδική και χειρουργική σπονδυλικής στήλης.

Τα προϊόντα της εισάγει, διανέμει, διακινεί και παρακολουθεί η δεύτερη εναγομένη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ορθοπεδικών και εν γένει ιατρικών ειδών σε Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», ο Αρχαγγελίτης υποβλήθηκε εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση στο δεξιό μηριαίο, με εσωτερική οστεοσύνθεση, στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα.

Χρειάστηκε διάστημα 15 ημερών παραμονής και στενής ιατρικής παρακολούθησης για την αποκατάστασή του. Μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλες είκοσι ημέρες.

Αν και ακολούθησε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες του θεράποντος ιατρού του και η μετεγχειρητική πορεία του εξελισσόταν ομαλά, τρεις μήνες μετά την επέμβαση, ευρισκόμενος στο σχολείο, ξαφνικά άκουσε ένα δυνατό ήχο σπασίματος και αισθάνθηκε ένα δυνατό πόνο στο δεξιό μηριαίο, στο σημείο που είχε χειρουργηθεί.

Είδε το χειρουργημένο πόδι του να βρίσκεται στον αέρα και τρομοκρατημένος κάλεσε την μητέρα του η οποία τον μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι έσπασε το πόδι του στο ίδιο σημείο που προηγουμένως είχε χειρουργηθεί. Χειρουργήθηκε εκ νέου στο δεξιό μηριαίο και παρέμεινε στο Νοσοκομείο για διάστημα 15 ημερών. Μετά την έξοδό του χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης στο σπίτι του για άλλο ένα μήνα.

Για το θέμα, διενεργήθηκε ΕΔΕ από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται υπόνοια κακής χειρουργικής τεχνικής.

Όπως τονίζει ο Αρχαγγελίτης τα αίτια του επανακατάγματος του δεξιού του μηριαίου είναι αποτέλεσμα του ακατάλληλου υλικού με το οποίο κατασκευάζει το προϊόν οστεοσύνθεσης, η γερμανική εταιρεία και προμήθευσε η δεύτερη εναγόμενη εταιρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.