Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία ειδικής αγωγής στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αργεί ακόμη ο αγιασμός σε σχολεία της Κρήτης, λόγω οικονομικής κρίσης.

Παρ’ ότι έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα από το πρώτο κουδούνι στην εκπαίδευση, μία κατηγορία παιδιών που η ζωή στάθηκε μαζί τους σκληρή, ακόμη δεν έχουν μπει στις αίθουσες.

Ο λόγος για τους μαθητές των σχολείων ειδικής αγωγής που στη σκιά της κρίσης αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην εκπαίδευσή τους.

Τα σχολεία ειδικής αγωγής δεν έχουν ανοίξει ακόμα στο Ηράκλειο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τους γονείς που δυσανασχετούν για την αντιμετώπιση των παιδιών τους.

Μέχρι στιγμής η ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία ειδικής αγωγής παραμένει στον αέρα ελλείψει δασκάλων, ενώ σε τρία σχολεία (ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου, ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Πόμπιας και το δημοτικό Τυμπακίου για παιδιά με προβλήματα ακοής) δεν έχει γίνει ακόμα αγιασμός.

Τα προβλήματα δεν λείπουν όμως και από τα σχολεία στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα η εφετινή χρονιά να είναι η χειρότερη όλων.

Δάσκαλοι και καθηγητές δεν υπάρχουν και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα προσληφθούν αναπληρωτές.

«Αντιμετωπίζουν αυτούς τους μαθητές σαν παιδιά τρίτης κατηγορίας», επισημαίνει στο prismanews.gr ο πρόεδρος των δασκάλων του Ηρακλείου, Κώστας Πλουμής.

Ο ίδιος, δάσκαλος σε ειδικό σχολείο, αναφέρεται στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά κυρίως οι μαθητές της ειδικής αγωγής, τονίζοντας πως «μπορεί σήμερα να έγινε στα σχολεία του Ηρακλείου κανονικά ο αγιασμός, ωστόσο οι σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται σε όλα τα μέτωπα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αξιόλογη εκπαίδευση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.