Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητοποίηση για τα προβλήματα των ειδικών σχολείων την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σας καλούμε όλους σε μία κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή στην ειδική αγωγή σε όλη την χώρα. Τα χρόνια προβλήματα είναι γνωστά σε όλους μας: 
  • πάλι χωρίς δασκάλους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό
  • πάλι χωρίς τα μέσα μετακίνησης των παιδιών μας και
  • πάλι χωρίς σχολεία

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από ανεξάρτητους γονείς, ομάδες γονέων και με την στήριξη του Δ.Ε.Σ. (Δίκτυο Ειδικών Σχολείων).

Τόπος συνάντησης θα είναι μπροστά στο Πλαίσιο στο Τhe Mall (δίπλα ακριβώς από το υπουργείο - Ανδρέα Παπανδρέου 35 παράπλευρος Αττικής Οδού) στις 11:00. Μία ομάδα γονέων θα επιχειρήσει να μπει στο υπουργείο μαζί με τα παιδιά τους - όσοι θέλουν και αν τα παιδιά μπορούν - με σκοπό να τα αφήσουμε στο γραφείο του υπουργού σαν ένδειξη διαμαρτυρίας που δεν έχουν σχολείο να πάνε. Ας τα προσέχουν αυτοί! Οι υπόλοιποι γονείς, παιδιά και φίλοι θα παραμείνουν κάτω, μπροστά στο υπουργείο όπου θα γίνει η διαμαρτυρία. Φέρτε μαζί σας μαρκαδόρους, κιμωλίες και ότι άλλο θέλετε για να περάσουν καλά τα παιδιά και εμείς. Θα φέρουμε ένα μεγάλο ρολό χαρτί να το στρώσουμε στο πεζοδρόμιο για να ζωγραφίσουν τα παιδιά και με τις κιμωλίες- να αφήσουμε το "σημάδι" μας παντού! Έχουμε φτιάξει συνθήματα τραγούδια - βασισμένα σε γνωστά παιδικά - να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Φτιάξτε και εσείς και θα μας τα μάθετε εκεί! Θέλουμε επίσης να φοράνε όλοι, αλλά οπωσδήποτε τα παιδιά, άσπρα καλοκαιρινά μπλουζάκια που να έχετε γράψε πάνω με χρωματιστούς μαρκαδόρους τα δικά σας αιτήματα ή παράπονα. Π.χ. «Σχολείο θέλω να πάω αλλά δεν έρχεται το σχολικό», «Η μαμά μου δίνει 40 ευρώ την ημέρα να προσέχουν εμένα και πάει στη δουλειά για να πάρει 30», «Πάλι δεν ξέρω πιο δάσκαλο θα έχω την φετινή χρονιά…». Όλοι έχετε κάτι να πείτε, αλλά παρακαλούμε όμως όχι βαριά και υβριστικά συνθήματα. 

Θα έχουμε φτιάξει και ένα κεντρικό πανό με σύνθημα:
ΕΜΕΙΝΑ…
ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ
ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ειδική Αγωγή Ελλάδας 2012

Όπως καταλαβαίνετε, θέλουμε να τους πάρουμε λίγο στο ψιλό και να έχει η κινητοποίηση αυτή ένα ύφος ανάλαφρο. Μακριά από το ‘Τα κακόμοιρα τα παιδάκια…’. Να πούμε στο υπουργείο τα προβλήματα και τα αιτήματά μας αλλά να μην μας πάρει κι από κάτω. Τα σχολεία θα ανοίξουν - το ξέρουμε. Οι μετακινήσεις θα ταχτοποιηθούν - το ξέρουμε. Και πάλι στο ίδιο σημείο θα βρεθούμε του χρόνου - και αυτό το ξέρουμε. Να ξεκινήσουμε από τώρα μια σειρά κινητοποιήσεων με σκοπό να καταφέρουμε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε τέτοια εποχή του χρόνου - τα παιδιά μας να είναι στο σχολείο τους - και εμείς στις δουλειές μας.

Θα χαρούμε να σας δούμε!!
(Πληροφορίες στο: thejack@tellas.gr ή https://www.facebook.com/groups/miteresmahimesstointernet/)
Μητέρες Μάχιμες στο Ίντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.