Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εννιάχρονη διδάσκει ανθρωπιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τελευταία επιθυμία της 9χρονης Rachel έμελλε να γίνει η αφετηρία μιας διαδικτυακής εκστρατείας που βοήθησε 12.600 οικογένειες στην Αιθιοπία... Την ημέρα των γενεθλίων της, το κορίτσι δεν ζήτησε δώρα, όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας της, αλλά ήθελε να μαζέψει 245 ευρώ για να βοηθήσει αυτούς που υποφέρουν από έλλειψη καθαρού νερού.

«Στις 12 Ιουνίου 2011 κλείνω τα 9 χρόνια. Τελευταία ανακάλυψα ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν ζουν μέχρι τα πέμπτα τους γενέθλια. Και γιατί; Επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Φέτος ζητώ από όλους, αντί για δώρα, να προσφέρουν μερικά χρήματα για να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες. Ο στόχος μου είναι να συγκεντρώσω $ 300 μέχρι τα γενέθλιά μου», είχε γράψει για τη διαδικτυακή εκστρατεία της η Rachel.

Ο σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η παροχή πόσιμου νερού σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν τη δίψα τους. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, ιδιαίτερα στην Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική αντιμετωπίζουν την έλλειψη νερού. Πολλά κορίτσια ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να βρουν λίγο νερό, χωρίς πάντα να είναι καθαρό…

Η Rachel είχε επιλέξει να βοηθήσει ένα μικρό χωριό στην Αιθιοπία. Ένα 9χρονο κορίτσι κατάλαβε ότι μέσα από τον εθελοντισμό μπορεί να βελτιώσει δεκάδες ζωές!

Λίγες μέρες αργότερα όμως, έπεσε θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος, το οποίο της κόστισε τη ζωή. Όταν η ιστορία βγήκε στο διαδίκτυο, εκατομμύρια χρήστες συνέβαλλαν, ώστε να εκπληρωθεί το όνειρο της, με αποτέλεσμα να συλλεχθούν πάνω από 800.000 ευρώ!

Η ενέργειά της βοήθησε 60.000 ανθρώπους και έδωσε ένα πραγματικό μάθημα: δεν υπάρχει ηλικία στην προσφορά και τη βοήθεια. Συνολικά, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τα €1.031.556, ποσό που προσέφερε πόσιμο νερό σε πάνω από 12.600 οικογένειες.

Η μητέρα της εντυπωσιάστηκε από τον απρόβλεπτο κόσμο του διαδικτύου και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της κόρης της, έστω και μετά θάνατον. Όπως είναι φυσικό, συνέχισε το έργο της Rachel, διοργανώνοντας νέες εκστρατείες σε διαφορετικές περιοχές, με την τελευταία να προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες στην Καμπότζη με την παροχή φίλτρων νερού…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.