Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σκληρότερα, περισσότερα, νωρίτερα τα κυβερνητικά μέτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών περιλαμβάνει η "λίστα Στουρνάρα" που από προχθες συζητούν Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης

* Τουλάχιστον 15 δισ. και όχι 11,5 δισ., όπως διατείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα, η αξία των μέτρων

* "Εμπροσθοβαρές" χαρακτηρίζεται τώρα το 3ο Μνημόνιο, με πολλά μέτρα να εφαρμόζονται άμεσα, από το 2012

Σε κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας θα οδηγήσει -αν επιβληθεί- το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, προκειμένου να επαναφέρει τη χώρα "στον ίσιο δρόμο του Μνημονίου", όπως ζητεί η τρόικα και αξίωσε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η "λίστα Στουρνάρα", που παραδόθηκε χθες και "εγκρίθηκε κατ' αρχήν" από τους τρεις συγκυβερνώντες αρχηγούς, προβλέπει πλαφόν σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, αθροιστικά στα 2.200 ευρώ, κατάργηση όλων (89) των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων πλην του ΕΚΑΣ και της ανεργίας, αναδρομική ισχύ του ενιαίου μισθολογίου για τους υπαλλήλους, νέα περικοπή μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δραματικές περικοπές στην Υγεία και τις υπόλοιπες κοινωνικές δαπάνες. Η αξία των μέτρων ανέρχεται τουλάχιστον σε 15 δισ. ευρώ, καθώς, όπως ομολογήθηκε, στα 11,5 δισ. που προβλέπονται για το 2013-14 η κυβέρνηση θα προσθέσει μόνο τα 3-3,5 δισ. "αποκλίσεων" από τους στόχους που είχαν διαπιστωθεί τον Μάρτιο. Ενδέχεται, δηλαδή, τελικώς να απαιτηθούν και τα 2 δισ. "αποκλίσεων", που διαπίστωσε το ΔΝΤ για μετά τον Μάρτιο, σύνολο 17 δισ.




Το πρωτοσέλιδο της "Αυγής" της 15ης Ιουλίου, που εκτιμούσε τα μέτρα σε 15 δισ. ευρώ. Την Τρίτη 17/7 αναφέραμε πως η αξία των μέτρων μπορεί να έφτανε και τα 17 δισ. Ορισμένοι, κλείνοντας τα αφτιά ακόμη και στους κυβερνητικούς παράγοντες, συνεχίζουν να μιλούν για 11,5 δισ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.