Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Διήμερες εκδηλώσεις για το ούζο στο Πλωμάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πώς συνδέεται η παραγωγή του με την παράδοση και την καθημερινή ζωή.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο ούζο με τίτλο «Ιστορία και παράδοση του ούζου» οργανώνουν στη μαρίνα Πλωμαρίου, στις 4 και 5 Αυγούστου, ο Δήμος Λέσβου, η Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και ο Σύνδεσμος Ποτοποιών Λέσβου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φωτίσει τη σχέση και τους δεσμούς της παραγωγής του ούζου με την παράδοση και την καθημερινή ζωή, καθώς και η διερεύνηση-γνωριμία με τις ιστορικές-παραδοσιακές διαδρομές του ούζου ως προς την παραγωγή και το εμπόριό του. Ταυτόχρονα, θα αναζητηθούν τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης, διάδοσης και διαφήμισής του.

Οι διήμερες αυτές εκδηλώσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν γνωστά παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα της Λέσβου, θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις από ειδικούς και διακεκριμένους ομιλητές με θέματα που αφορούν τόσο τις ιστορικές-παραδοσιακές διαδρομές του ούζου στην παραγωγή και στο εμπόριό του όσο και τη συμβολή του στις κοινωνικές σχέσεις, καθώς και στις εκθέσεις προϊόντων της λεσβιακής γης, της φωτογραφίας και του παραδοσιακού υλικού των ποτοποιών Λέσβου.

Παραδοσιακοί μεζέδες ούζου θα διατίθενται από τους Αγροτοτουριστικούς Συνεταιρισμούς Γυναικών Λέσβου.

Το ούζο, που είναι ο απαραίτητος σύντροφος της «παρέας» και συμβάλλει στη σύσφιγξη των κοινωνικών δεσμών, θα προσφέρεται δωρεάν από ποτοποιίες της Λέσβου που παράλληλα θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, συζήτηση με τους ποτοποιούς της Λέσβου και με όλους τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αυτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.