Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η «Αποστολή» μοίρασε φάρμακα στον ακριτικό Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνεχίζεται το φιλανθρωπικό έργο στην άκρη της χώρας.

Στο ιστορικό ακριτικό χωριό Λάβαρα Σουφλίου βρέθηκε κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΙΣΑ με σκοπό την ενίσχυση των κατοίκων σε φαρμακευτικό και υγεινομικό υλικό.

Στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του οδοιπορικού υγείας η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ στηρίζουν τους κατοίκους των άγονων γραμμών της Θράκης καλύπτοντας βασικές ελλείψεις των αγροτικών ιατρείων τους.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, συνάντησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνό, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από το δήμαρχο Σουφλίου, κύριο Ευάγγελο Πουλίλιο και τους κατοίκους των Λαβάρων Σουφλίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ανέφερε: «Η κεντρική διοίκηση μας έχει ξεχάσει. Η τοπική ηγεσία αγωνίζεται να κρατήσει όσα μπορεί. Ωστόσο, η παρουσία σας εδώ σηματοδοτεί τη φράση που έχω ακούσει από το ποίμνιο στο πρόσωπό μου ''Δε μας ξέχασες και εσύ''. Είναι πολύ σημαντικό να μη σε ξεχνά η κεντρική διοίκηση. Ο Έβρος, τα χωριά έχουν μείνει με τους μεγάλους ανθρώπους διότι οι περισσότεροι έχουν ξενιτευτεί. Μη μας ξεχνάτε, βιώνουμε την αδιαφορία και είναι πολύ άσχημο, δυστυχώς κάποιοι που αποφασίζουν στην Αθήνα δε λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου».

Ο Κ.Δήμτσας, από την πλευρά του, μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, κ. Ιερωνύμου στους κατοίκους των Λαβάρων και ανέφερε: «Είμαστε σήμερα εδώ και η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη. Ο λόγος είναι οι ιστορικές στιγμές του παρελθόντος αλλά και ότι μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε συνανθρώπους μας με εθνικό ανάστημα, με περηφάνεια , με πνευματική ανάταση.

Αύριο το κλιμάκιο της «Αποστολής» και του ΙΣΑ θα επισκεφθεί τον Κυπρίνο και τους Μεταξάδες σε συνέχεια του οδοιπορικού υγείας στη Θράκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.