Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Δήμος θα πληρώσει το ρεύμα για ένα ζευγάρι υπερηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η οφειλή έφτασε στο συνολικό ποσό των 948 ευρώ σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα.

Συνεργείο ιδιώτη εργολάβου που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας έκοψε το ρεύμα σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 96 και 95 ετών. Το ζευγάρι ζει επί χρόνια σε ένα φτωχικό σπίτι που τους έχει παραχωρηθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Ηγουμενίτσας σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού έχουν τραβήξει το δρόμο της μετανάστευσης εδώ και καιρό. Το ζευγάρι, προσπαθεί να επιβιώσει με την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ: 340 ευρώ.

Μια σύνταξη που όπως είναι φυσικό δεν αρκεί για να πληρωθούν ούτε οι βασικές ανάγκες διατροφής, πόσο μάλλον οι λογαριασμοί με τα χαράτσια!

Κάπως έτσι, μετά την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ η οφειλή έφτασε στο συνολικό ποσό των 948 ευρώ.

Και ο ιδιώτης εργολάβος, προχώρησε όπως έλεγαν άλλωστε οι καταστάσεις του, που δεν περιέχουν ανθρώπους, παρά μόνο ψυχρούς αριθμούς, στη διακοπή του ηλεκτρικού.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι γείτονες και επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ, περιγράφοντας την κατάσταση εξαθλίωσης την οποία υπομένουν καθημερινά οι υπέργηροι αυτοί συμπολίτες.

Ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Μπότος Σπυρίδωνας, επίσης άμεσα και βάζοντας την ανθρωπιά του πάνω από τους... υπηρεσιακούς κανονισμούς, έδωσε εντολή να επανασυνδεθεί το ρεύμα...

Και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα βρει τρόπο να καλύψει την οφειλή των 948 ευρώ των ηλικιωμένων αυτών κατοίκων, ώστε να μη ζουν με την αγωνία και το φόβο του σκοταδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.