Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το κεφάλι της είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ενός ενήλικα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες.

Η 3 ετών Dilla Anargia Adilla από την Ινδονησία γεννήθηκε με υδροκεφαλισμό, μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας το κεφάλι της είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το κεφάλι ενός ενήλικα.

Όταν γεννήθηκε το κεφάλι της μικρής Dilla ήταν λίγο μεγαλύτερο από το μέσο όρο των νεογέννητων και τώρα η περιφέρεια του κεφαλιού της είναι 100 εκατοστά από το ένα αυτί ως το άλλο. Εξαιτίας της ασθένειάς της μπλοκάρεται η ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το κρανίο της, μόνο που πλέον έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο.

Η Dilla που μπορούσε να εκφέρει μερικές λεξούλες, πλέον είναι ανίκανη να μιλήσει και να περπατήσει. Υποφέρει ακόμη από θολή όραση και δε μπορεί να στηριχτεί στα πόδια της και απαιτεί τη συνεχή φροντίδα των γονιών της και της 7χρονης αδερφής της.



Οι γιατροί πιστεύουν ότι η μικρή γεννήθηκε έτσι εξαιτίας μιας λοίμωξης που υπέστη η μητέρα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



«Ήξερα ότι θα γεννηθεί με πρόβλημα. Μου το είχαν πει οι γιατροί και το αποδέχτηκα. Αλλά όταν τη βλέπω να υποφέρει και να πονάει τόσο πολύ δεν το αντέχω. Μας επηρεάζει πολύ όλους που τη βλέπουμε να πονάει. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να επιζήσει καθώς χρειάζεται συνεχή φροντίδα. Ένας γιατρός μου είπε ότι δεν μπορεί καν να την εγχειρίσει γιατί δεν έχει δυναμώσει καθόλου. Πρέπει απλά να αποδεχτούμε αυτό που μας έστειλε ο Θεός. Ξέρω ότι ο Θεός μου την έδωσε για να τη φροντίσω με όλη μου την καρδιά. Έχουν αφήσει όλες τις ελπίδες μας για ένα θαύμα στο Θεό» είπε η μητέρα της.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.