Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κοινωνικό παντοπωλείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο Δήμο Νέας Σμύρνης, στην οδό Αρτάκης 34, μέσα στον Αύγουστο. Στο παντοπωλείο θα διανέμονται δωρεάν είδη διατροφής, καθαριότητας, υγιεινής, βρεφοανάπτυξης. Οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, στους οικονομικά αδύναμους και στους ανέργους.

Στην πρώτη κατηγορία θα ανήκουν πολίτες με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (μοναχικά άτομα, άγαμοι), διμελείς οικογένειες με εισόδημα 7.500 ευρώ και προσαύξηση 1.500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο. Στη δεύτερη κατηγορία το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ για διμελείς οικογένειες. Στο ποσό προστίθενται 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος.

Ο δικαιούχος θα καταθέτει δικαιολογητικά στον δήμο και θα παραλαμβάνει μια μαγνητική κάρτα η οποία θα «φορτώνεται», ανάλογα με την κατηγορία που θα ανήκει ο κάτοχός της, με ένα μηνιαίο ποσό και με κάθε αγορά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αφαιρείται το αντίστοιχο ποσό.

«Για λόγους γραφειοκρατικούς δεν έχουμε καταφέρει να ξεκινήσουμε ακόμα το πρόγραμμα, ωστόσο πιστεύουμε ότι μέσα στον Αύγουστο θα είμαστε έτοιμοι. Ήδη, οι αιτήσεις είναι αρκετές και όπως φαίνεται θα ξεκινήσουμε με περισσότερους από 200 δικαιούχους. Το λυπηρό είναι ότι στην πλειονότητά τους είναι άνεργοι και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών μακροχρόνια. Η προσπάθεια γίνεται κατά κύριο λόγο με χρήματα του δήμου και δευτερευόντως από χορηγίες και εντάσσεται στον στόχο μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη», σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργος Ιωακειμίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.