Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν υπερβολικά τις πληρωμές.

Οι Έλληνες που μεταβαίνουν στην Ελβετία προκειμένου να νοσηλευτούν ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει στο εξής να προκαταβάλουν τα νοσήλια επειδή τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν υπερβολικά να πληρώσουν τα ελβετικά νοσοκομεία.

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα SonntagsBlick επικαλούμενη μια απόφαση της OFAS, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

Στα τέλη του 2011 τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 12,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 10,6 εκατομμύρια ευρώ) στα ελβετικά νοσοκομεία για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, τις οποίες είχαν προεγκρίνει.
Η απόφαση αυτή θα ισχύει για όσο διάστημα τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στα ελβετικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που χρωστά χρήματα στα ελβετικά νοσοκομεία. Στα τέλη του 2011 το συνολικό ποσό για όλους τους ασθενείς από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νοσηλεύτηκαν στην Ελβετία οφείλονταν 186 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Από την πλευρά της, η ίδια η Ελβετία οφείλει 79,6 εκατομμύρια φράγκα για τα νοσήλια υπηκόων της στο εξωτερικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.