Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Οι γιατροί στην ακριτική Ανάφη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το μήνυμα ''Ενώνουμε τα χέρια και μαζί προχωράμε. Ενωμένοι, η Εκκλησία της Ελλάδας, ο Ιατρικός Κόσμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε'', ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Ανάφη, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας για την υγειονομική στήριξη των παραμεθόριων περιοχών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι δύο φορείς προβαίνουν σε ένα Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας από το νοτιότερο ως το βορειότερο άκρο μιας ξεχασμένης Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στους ακρίτες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.



''Αγκαλιάζουμε σήμερα στην Ανάφη τους κατοίκους της, υιοθετούμε τα προβλήματα τους, και βοηθούμε όπως και όσο μπορούμε: εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υιοθετούμε τα προβλήματα τους μα και τις προσδοκίες τους, καταγράφουμε τις ανάγκες τους και οικοδομούμε μία γέφυρα αλληλεγγύης σε μια ξεχασμένη Ελλάδα. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι ο κάθε Έλληνας, ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να έχει ισότιμη πρόσβαση σε μια στοιχειώδη παροχή υπηρεσιών υγείας, καθορισμένη και οριοθετημένη για όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση που έχει το κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε.'', τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

Την αγωνία του για την επιβίωση των 270 κατοίκων του νησιού τόνισε ο Δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, λέγοντας: ''Έχουμε μικρά παιδιά και εγκύους. Οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και τα ατυχήματα πολλά. Το άγχος μας είναι να μη τύχει και χρειαστεί κάποιος τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη για τη ζωή του, γιατί δεν μπορεί κανείς να του την προσφέρει. Τους χειμερινούς μήνες είμαστε αποκομμένοι, πολλές φορές ακόμη και από τη Σαντορίνη. Η αγωνία της υγείας μας είναι αγωνίας ζωής. Γι αυτό, σας ευχαριστούμε που είστε σήμερα κοντά μας. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη σας. Και τώρα και στο αβέβαιο μέλλον μας''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.