Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της διανομής γευμάτων σε απόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Γερμανία δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να ανέλθουν σε 500 εκατομμύρια ευρώ οι πόροι που προορίζονται για την τροφοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας των πλέον απόρων (PEAD) φέτος.

Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει τη διανομή γευμάτων σε περίπου 18 με 19 εκατομμύρια άτομα που χρήζουν βοήθειας, μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων, επισιτιστικών τραπεζών και λαϊκών συσσιτίων, σε 20 από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ.

Το PEAD αντιμετώπιζε προβλήματα από τότε που η Γερμανία, το παράδειγμα της οποίας ακολούθησαν πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, αρνήθηκε τη χρηματοδότησή του. Σύμφωνα με το Βερολίνο, η κοινωνική βοήθεια ανήκει στις αρμοδιότητες των κρατών κι όχι της ΕΕ, η οποία ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό με κοινοτικούς πόρους.

Η Γαλλία, η οποία υπερασπιζόταν τη διατήρηση του προγράμματος αυτού, κατέληξε στα μέσα Νοεμβρίου σε έναν συμβιβασμό με τη Γερμανία για να διασφαλίσει προσωρινά τη διατήρηση της χρηματοδότησης αυτής για τα δύο προσεχή έτη, υπό τον όρο ότι η ΕΕ θα παραιτηθεί από αυτήν μετά το 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.