Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μία λάθος εντολή τρέλανε χιλιάδες φορολογούμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα «ίσον» τάραξε πολίτες που δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ στην εφορία.

Το πιεστικό της διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αφού οι φορολογούμενοι έχουν μόλις δύο μέρες για να αιτηθούν το σχετικό διακανονισμό, οδήγησε και σε – ένα ακόμη – λάθος το σύστημα.

Χιλιάδες φορολογούμενοι δέχθηκαν mail για να υπαχθούν στη ρύθμιση, χωρίς όμως να χρωστούν ούτε μισό ευρώ. Το KΕΠΥΟ τους απέστειλε στη συνέχεια απολογητικό μήνυμα. Τι έγινε, όμως και το TAXISNET τρελάθηκε;

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Θεοχάρη Θεοχάρη, απέδωσε το σφάλμα στην πίεση που είχαν οι εφοριακοί να καταρτίσουν λίστα με 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενους. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπεσε μια λάθος συνθήκη στην εντολή και σε ένα υποσύνολο, αναγράφηκε «μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός» αντί για «μεγαλύτερο του μηδενός».

Μόλις έγινε γνωστό στο ΚΕΠΥΟ το συγκεκριμένο και μαζικό λάθος, έγινε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε να ακολουθηθεί μια διαδικασία, που θα διασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων.

Το συμπέρασμα, πάντως, είναι ότι, όταν για προαποφασισμένες ρυθμίσεις, οι εντολές για την εφαρμογή τους δίνονται στο παραπέντε, τέτοια λάθη – και ακόμα πιο κοστοβόρα – θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.