Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γεράσιμος Φεσσιάν:«Οικονομική εξαθλίωση των Ατόμων με Αναπηρία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές της Δυτ. Ελλάδας.


Κυρίες, Κύριοι,

Ως άτομο με αναπηρία παρακολουθώ με οργή και θλίψη την προσπάθεια της Κυβέρνησης να στείλει στον Καιάδα τα Άτομα με Αναπηρία. Εάν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτή την Πέμπτη στην Εθνική Αντιπροσωπεία και έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, δεν γίνει η προσπάθεια της θωράκισης του πλέον αδικημένου κομματιού του κοινωνικού ιστού, αναρωτιέμαι ποιό θα είναι το μέλλον μας. Πείτε την αλήθεια.

Όταν χρησιμοποιείται ως πρόσχημα ο διάλογος και συνεχίζετε η εξαθλίωση της κοινωνίας μέσω του Νομοθετικού έργου, τότε τι άλλο πρέπει να περιμένουμε. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ο φορέας που κοινωνικά υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας και είναι ο κοινωνικός εταίρος της εκάστοτε Πολιτείας, κατέθεσε στην Επιτροπή των Οικονομικών τις αντιρρήσεις της και της προτάσεις της επί του Νομοσχεδίου. Ζήτησε από την Βουλή την εξαίρεση των ΑμεΑ με ποσοστό 80% από το πολυνομοσχέδιο. Η Κυβέρνηση εάν δεν θέλει να δει μαζί με όλους τους άλλους απεργούς και πορεία αναπηρικών αμαξιδίων, οφείλει έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να δείξει την απαραίτητη ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Όταν με την παρουσία μου, μέσω των τηλεοπτικών σποτ του Κινήματος για τις Ευρωεκλογές και τις Βουλευτικές Εκλογές στήριζα τον Γιώργο Παπανδρέου δεν φανταζόμουν ότι το ίδιο άτομο θα συμπεριφερόταν με αυτό τον βάναυσο και ιταμό τρόπο σε ότι εγώ αντιπροσώπευα εκείνη την στιγμή, δηλαδή τα Άτομα με Αναπηρία.

Χρειάζεται αλλαγή πολίτικης. Τους ανθρώπους δεν μπορείς και δεν πρέπει να τους διαχειρίζεσαι σαν δείκτες. Τα άτομα με αναπηρία 80% και άνω ήδη βιώνουν το φάσμα της φτώχειας. Το 80% είναι άνεργοι. Το 64% ζει με το επίδομα της Πρόνοιας 600€ το δίμηνο. Εάν εσείς οι Βουλευτές, οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι δεν σηκώσετε το ανάστημά σας και δεν ζητήσετε ομόφωνα την εξαίρεση των ΑμεΑ από το πολυνομοσχέδιο, τότε ποιος περιμένετε να το πράξει; Είναι καθήκον σας να προασπίσετε τον αδύναμο, για αυτό το λόγο έχετε ορκιστεί στο Σύνταγμα το οποίο ορίζει στο άρθρο 21 παρ. 6: «Τα άτομα µε αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.»

Έστω και τώρα αναρωτιέμαι. Μπορείτε να το πράξετε;

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.