Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Ύποπτες" 60.000 αναπηρικές συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από «κόσκινο» θα περάσουν οι αναπηρικές συντάξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται σε αναπήρους–μαϊμού. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι μέσα στην επόμενη τετραετία το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων να πέσει από το 14% στο 9%, δηλαδή να προσεγγίσει τον κοινοτικό μέσο όρο.


Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα βρεθούν 60.000 ύποπτες συντάξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται σε αναπήρους μαϊμού. Σημειώνεται πως το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις στους διάφορους νομούς της χώρας, γεγονός που πιστοποιεί τη δράση συγκεκριμένων κυκλωμάτων.

Για να μπει τέλος σε ανάλογα φαινόμενο καθιερώνεται ενιαίο σύστημα χορήγησης συντάξεων και άλλων παροχών (π.χ. επιδομάτων) στα άτομα με αναπηρία. Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στο σύνολο των ασφαλισμένων ανεξαρτήτως του που εργαζόμενου (δημόσιο, ιδιωτικό τομέα κ.α.).

Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Συνολικά σε 45 σημεία στη χώρα θα λειτουργούν υγειονομικές επιτροπές, οι οποίες θα είναι τριμελείς και θα στελεχώνονται από γιατρούς. Οι επιτροπές αυτές θα πιστοποιούν τη πάθηση, θα καθορίζουν το ποσοστό αναπηρίας καθώς και τη χρονική διάρκεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.