Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Διακοπή ρεύματος σε ΑΜΕΑ θα σημάνει κοινωνική έκρηξη…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ σχετικά με το τέλος ακινήτων:


«Για μια ακόμη φορά, η Πολιτεία στέκεται ανάλγητη απέναντι στα άτομα με αναπηρία, αφού αναγκάζει άτομα με βαριές αναπηρίες όπως ολική τύφλωση και βαριά κινητική αναπηρία να εμπλακούν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται σε σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Παράλληλα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία προειδοποιεί ότι η διακοπή ρεύματος, σε οποιοδήποτε άτομο με αναπηρία, είτε συμπεριλαμβάνεται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την καταβολή μειωμένου τέλους, είτε όχι, θα σημάνει κοινωνική έκρηξη.

Στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για το ειδικό τέλος ακινήτων, τη μειωμένη καταβολή τέλους ακινήτων δικαιούνται μόνο οι έχοντες ολική τυφλότητα και βαριά κινητική αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Η διάταξη αυτή δεν προστατεύει άλλες βαριές κατηγορίες αναπηρίας που έχουν 80% και άνω όπως είναι τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και άλλες αναπηρίες.

Ακόμα όμως και τους ολικά τυφλούς και βαριά κινητικά αναπήρους η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την 1η δόση και μετά να προσέλθουν στην εφορία για να καταβάλλουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής μειωμένου τέλους.

Για μια ακόμη φορά δεν λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι αυτοί οι πολίτες ενδέχεται να αδυνατούν να καταβάλλουν χρήματα που είναι απολύτως αναγκαία όχι μόνο για να καλύψουν τις τρέχουσες βιοποριστικές ανάγκες, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που απορρέουν από την ίδια την αναπηρία.

Η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία -που ζει πλέον σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού- δεν θα μπορέσει να καταβάλει την πρώτη δόση, διακινδυνεύοντας να υποστεί τις όποιες συνέπειες.

Η Συνομοσπονδία, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, ΑΠΑΙΤΕΙ να βρεθεί η δόκιμη εκείνη λύση που θα αποτρέψει τα άτομα με αναπηρία να βιώσουν οικονομικό αδιέξοδο, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία από την εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.»


ΠΗΓΗ: http://press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.