Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το ευχαριστώ του Stevie Wonder στον Steve Jobs!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο Stevie Wonder έκανε μία απρόοπτη εμφάνιση σε ένα φεστιβάλ κι ευχαρίστησε τον Steve Jobs και την Apple για τα προϊόντα τους που μπορούν και τα χρησιμοποιούν όλοι...



O Stevie Wonder,, ευχαρίστησε πάνω στην σκηνή, τον Steve Jobs της Apple για την κατασκευή του iPhone και του iPad το οποία είναι πολύ φιλικά σε άτομα με κάποια αναπηρία, όπως είναι ο ίδιος ο οποίος είναι τυφλός από την παιδική του ηλικία.

Υποθέτουμε οτι ο Wonder, που έκανε μια απρόοπτη εμφάνιση στην εκδήλωση στο Echoplex στο Echo Park, αναφέρεται στη λειτουργία VoiceOver που έχει το iOS για τους χρήστες με προβλήματα όρασης με το οποίο μπορούν να αγγίξουν την οθόνη της συσκευής και να ακούν περιγραφή του αντικειμένου που πατούν με τα δάχτυλά τους, καθώς για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του iOS όπως το Bluetooth πληκτρολόγιο μπράιγ .

Εκτός όμως από αυτά το iOS μέσω της υπηρεσίας, Facetime, κάνει ευκολότερη την επικοινωνία και των κωφάλαλων αφού μπορούν να να επικοινωνούν με νοηματική μέσω βίντεο.

Στο παρακάτω βίντεο ο Stevie Wonder λέει :

"Θέλω όλοι σας να χειροκροτήσετε κάποιον που ξέρετε οτι η υγεία του δεν είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή.... Η εταιρεία του πήρε την πρόκληση για να κατασκευάσει μία τεχνολογία προσιτή σε όλους για να πάει τον κόσμο μπροστά: Τον Steve Jobs.

Επειδή δεν υπάρχει τίποτα στο iPhone ή το iPad που να μπορείτε να κάνετε και να μην μπορώ να κάνω κι εγώ. Για την ακρίβεια, μπορώ να σας μιλάω, μπορείτε να με κοιτάτε και ταυτόχρονα μπορώ να κάνω ό, τι θέλω χωρίς να γνωρίζετε καν τι κάνω. Ναι!"

(“I want you all to give a hand to someone that you know whose health is very bad at this time…. His company took the challenge in making his technology accessible to everyone. In the spirit of caring and moving the world forward: Steve Jobs. Because there’s nothing on the iPhone or the iPad that you can do that I can’t do. As a matter of fact, I can be talking to you, you can be looking at me, and I can be doing whatever I need to do and you don’t even know what I’m doing. Yeah!”).


 

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που παραβλέπουν τις δυσκολίες που κάποιοι αντιμετωπίζουν με την τεχνολογία, έτσι δίνουμε ένα μεγάλο μπράβο στο Wonder, και τον Jobs, και σε όλους τους άλλους που ενδιαφέρονται και κάνουν την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους.

Στο μέλλον σίγουρα θα δούμε κι άλλους τρόπούς που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους.





Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.