Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία για τη συγχώνευση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με το Γ.Ν. Ρεθύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τη δυσαρέσκειά του για τη συγχώνευση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου εκφράζει το Σωματείο ΑμεΑ σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υγείας, Αντρέα Λοβέρδο.






Ζητά, δε, την αναθεώρηση της απόφασης, ώστε το κέντρο να παραμείνει αυτόνομο, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η ενίσχυσή του.


Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνεται:
«Το σωματείο μας που αποτελεί τον φορέα αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών και των οικογενειών τους στην ΠΕ Ρεθύμνης, με την παρούσα επιστολή εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για την απόφασή σας να μετατρέψετε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνης, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα 23 σε ολόκληρη τη χώρα, σε τμήμα αποκατάστασης του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνης.
Το εν λόγω κέντρο ως μονάδα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας έχει τον οργανισμό του, στον οποίο αναφέρονται οι σκοποί του, που είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης οι οποίοι δεν συνάδουν με αυτούς που αποφασίσατε.
Όπως εξάλλου γνωρίζετε τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δημιουργήθηκαν με πόρους από το Β’ Κ.Π.Σ. για να καλύψουν συγκεκριμένους σκοπούς όπως: ένταξή τους σε εθνικό δίκτυο για την αποϊδρυματοποίηση των ΑμεΑ και την αποκέντρωση του συστήματος υπηρεσιών υποστήριξης.
Το γεγονός ότι σήμερα τα κέντρα αυτά υπολειτουργούν οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού, αλλά την ευθύνη γι’ αυτό την έχει το υπουργείο σας διαχρονικά.


Την οικονομική κρίση δεν τη δημιούργησαν τα άτομα με αναπηρία ούτε η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης.
Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να απεντάξετε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνης, όπως και τα υπόλοιπα 23, από τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία της χώρας. Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειάς τους είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι, σας καλούν δε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας.
Το σωματείο μας που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και συνεχίζει να αγωνίζεται για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του, έτσι και τώρα θα αγωνιστεί ώστε να παραμείνει ανεξάρτητη μονάδα ενταγμένη σε εθνικό δίκτυο με τα υπόλοιπα 23. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρείτε μπροστά σας την έντονη αντίδρασή μας με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Ζητούμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφασή σας ώστε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνης να παραμείνει ανεξάρτητο και αναμένουμε την άμεση και θετική σας ανταπόκριση».




Πηγή: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.