Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το ΥΦΑΔΙ στον υπέροχο κόσμο των Νικητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Για μια ακόμη φορά το ΥΦΑΔΙ μας έκανε υπερήφανους με την άξια εκπροσώπηση της πόλης μας, αλλά και του νομού Ημαθίας στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011, που έγιναν στην Αθήνα από 25 Ιουνίου – 4 Ιουλίου.

Με προπονήτρια την εθελόντρια Ναουσαία δασκάλα χορού Στόιου Τάνια και με το σύνθημα «είμαι μέσα», οι αθλήτριές μας Μαρία Πάλλα και Ραφαέλα Ματσάκα, αγωνίστηκαν στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, αποσπώντας αξιόλογες νίκες: χάλκινο μετάλλιο στο στεφάνι και στη μπάλα η Μαρία, χάλκινο μετάλλιο στη μπάλα η Ραφαέλα.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του «Ελληνικού» και οι αθλήτριές μας αγωνίστηκαν με αθλήτριες από την Κούβα, Κόστα Ρίκα, Τσεχία, Ρουμανία, Ιταλία και Ρωσία. Το επίπεδο του αθλήματος ήταν πολύ υψηλό και η κατάκτηση της νίκης, έγινε ύστερα από δύσκολη αγωνιστική, αλλά ευγενή άμιλλα. Στη ρυθμική γυμναστική, η ελληνική αποστολή αντιπροσωπευόταν με 12 αθλήτριες και 3 προπονητές και απέσπασε 43 μετάλλια στο σύνολο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, απ’ όλα τα αθλήματα κάλεσε και δέχθηκε στο Προεδρικό μέγαρο την αποστολή της ρυθμικής γυμναστικής και συνεχάρη τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, τα μέλη της αποστολής από το ΥΦΑΔΙ, εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις συμμετείχαν σε διάφορα events, έκαναν καινούριες φίλες και φίλους και μέσα από τα αγωνίσματα των Special Olympics, έμαθαν ότι το αθλητικό ιδεώδες σέβεται και στηρίζει την ευγενή άμιλλα, αλλά και τη διαφορετικότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στους προηγούμενους Special Olympics που έγιναν το 2007 στη Σαγκάη της Κίνας, στην πρωτοεμφανιζόμενη ελληνική γυναικεία ομάδα μπάσκετ, η οποία κατέκτησε τη 3η θέση, εθελόντρια προπονήτρια ήταν η Ναουσαία γυμνάστρια Γεωργία Ράντζιου και από τις βασικές παίκτριες τρεις αθλήτριες από το ΥΦΑΔΙ .
Το ΥΦΑΔΙ είναι ο μόνος φορέας ΑμεΑ της πόλης μας αλλά και σε όλο το νομό που δεν έχει καμιά κρατική επιχορήγηση, αλλά είναι τόσο ενεργός αθλητικά και μάλιστα με υψηλές διακρίσεις. Εκπροσωπώντας την Νάουσα, μας κάνει υπερήφανους για τους ξεχωριστούς αθλητές μας, αλλά και για το έργο που επιτελείται σε καθημερινή βάση και αξίζει πράγματι τη στήριξη και την αγάπη όλων μας.
Η Διεύθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.