Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γήπεδα για κλάματα!...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ο βουλευτής Ιωνάς Νικολάου μίλησε στο «Ράδιο Πρώτο» κι είπε πολλά για το νόμο περί βίας στα γήπεδα και τη συνεχιζόμενη περίοδο χάριτος, που αφορά κάποια γήπεδα που δεν έχουν ακόμη πολεοδομική άδεια ή άδεια οικοδομής.



Ήταν γνωστό αυτό εδώ και χρόνια. Αυτό που ακόμη δεν έχει λυθεί και είναι το σοβαρότερο όλων είναι η ασφάλεια στα γήπεδα, που ξεκινά από την πρόσβαση, την παραμονή και την έξοδο απ' αυτά.



Είναι ανεπίτρεπτο το 2011, που συντελούνται τεράστιες αλλαγές παντού, να υπάρχει στασιμότητα αλλά και αδιαφορία στην Κύπρο για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να είχε λυθεί τις προηγούμενες δεκαετίες.
Όταν η διοργανώτρια Αρχή δεν ανάβει πράσινο φως για ομάδες να χρησιμοποιούν τη φυσική τους έδρα λόγω μικρότερης χωρητικότητας του γηπέδου ή για κάποιους άλλους λόγους, δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στην εικόνα που παρουσιάζουν κάποια γήπεδα πρώτης κατηγορίας.


Χώροι στάθμευσης δεν υπάρχουν, πρόσβαση δεν υπάρχει, οι πόρτες εξόδου δεν είναι αρκετές, σύστημα κλειστού κυκλώματος δεν υπάρχει και θέσεις ή εξυπηρέτηση ατόμων που έχουν αναπηρία δεν προνοούνται.


Παίρνουν άδεια τέτοια γήπεδα στην Κύπρο, τη στιγμή που στο εξωτερικό δεν παίρνουν άδεια ούτε για κέντρα προπόνησης.


Ρωτήστε τον απλό κοσμάκη να σας πει πόση ώρα κάνει να φτάσει στο γήπεδο και πόση ώρα για να εξέλθει και να πάει στο σπιτάκι του. Ρωτήστε τα παιδιά με αναπηρία σε ποια γήπεδα μπορούν να πάνε χωρίς πρόβλημα και να βρουν θέση να δουν το ματς, χωρίς να ταλαιπωρηθούν αφάνταστα.


Ρωτήστε τον φίλο και συνάδελφο Άκη Κυριάκου, που από το 1990 μέχρι το 2009 ανελλιπώς έκανε μεταδόσεις αγώνων και ρεπορτάζ, σε ποια γήπεδα μπορεί να πάει να κάνει τη δουλειά του στα τελευταία δύο χρόνια, που περνά τη δική του Οδύσσεια.


Πέραν του «Αντώνης Παπαδόπουλος», κανένα γήπεδο Α΄ Κατηγορίας δεν εξυπηρετεί τον συνάδελφο του οποίου στερεί το δικαίωμα και να δουλέψει και να αμείβεται.


Και κάποιοι ασχολούνται με τρίχες και, όπως έγραψα την Πέμπτη, με το γράμμα του νόμου γενικώς.


Έχουμε γήπεδα χωρίς πολεοδομικές άδειες, χωρίς άδειες οικοδομής, που δεν παρέχουν την αναγκαία στήριξη σε άτομα με προβλήματα αναπηρίας και γενικά έχουν σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας.


Κι αντί να ασχοληθούμε μ' όλα αυτά, ασχολούμαστε με χωρητικότητα γηπέδων και με λεπτομέρειες που ουδένα ενδιαφέρει.
Αυτοί είμαστε μια ζωή!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.