Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Mε χρησιμοποιημένα βιβλία του χρόνου οι μαθητές των σχολείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.

Για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων, μιλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, τα οποία καλεί να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων επιστρέφοντάς τα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει η υπουργός, «η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια, με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.

Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011, τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από τον ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία».

Το σχόλιο μου: Κάποτε είχα ακούσει σε κουβέντα μεγάλων ανθρώπων σε ηλικία, πως χρόνια πριν - εκεί κοντά στην Χούντα - όταν κάποιο παιδί της ίδιας οικογένειας πήγαινε στην τάξη που θα πάει το μικρότερο έδινε το βιβλίο σε αυτό αλλιώς το επέστρεφε στο σχολείο. Τελικά από τα ηλεκτρονικά βιβλία πήγαμε στα δανεικά βιβλία...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.