Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας αύριο 1η Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όρισε σαν ημέρα δωρεά πρόσβασης στην υγεία.

«Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα»,αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως "περιττό βάρος" για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».

Την απόφαση για ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία, έλαβε η ΟΕΝΓΕ σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών, Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική δήλωση η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί ότι οι αρμόδιοι «δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ που σχετίζονται κυρίως με τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και πόρων. Θέλουν φτηνή και κακής ποιότητας περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία. Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.