Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εξαπλώνεται η μόλυνση από το βακτήριο E. Coli

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Κρούσματα σε Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία




Σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Γερμανίας, και συγκεκριμένα στις: Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία φαίνεται ότι έχει εξαπλωθεί η μόλυνση από το βακτήριο των λαχανικών E. Coli, που έχει στοιχίσει τη ζωή 11 ανθρώπων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε, έχουν αναφερθεί περίπου 40 κρούσματα στις παραπάνω χώρες της Ευρώπης ενώ άλλα τρία αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ. Η Αρενκίλντε είπε επίσης ότι υπάρχει συνεχής επαφή με όλα τα κράτη-μέλη που έχουν επηρεαστεί.

Στο μεταξύ και ενώ η Γερμανία επιρρίπτει τις ευθύνες για την επιδημία σε βιολογικά αγγουράκια που εισάγονται από την Ισπανία,και παράχθηκαν σε θερμοκήπια της Ανδαλουσίας, η υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Ρόζα Αγκιλάρ, απορρίπτει τους γερμανικούς ισχυρισμούς και είπε ότι η χώρα της θα ζητήσει μια απάντηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις "ανεπανόρθωτες ζημίες" που προκαλούνται από τις κατηγορίες της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία ήταν το 2008 η μεγαλύτερη παραγωγός αγγουριών στην Ευρώπη, έχοντας μερίδιο 27% της συνολικής παραγωγής, μπροστά από την Ολλανδία (20%), σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.