Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πάτρα: Αυτοψία για τις δυσκολίες κίνησης των ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες



Η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης κ. Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη συνοδευόμενη από δύο δημοτικούς αστυνομικούς και τον υποψήφιο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτη Βλαχάκη, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα οποία καθιστούν πολύ δύσκολη την καθημερινότητά τους.
Η κ. Ανδρικοπούλου διαπίστωσε ότι σε πολλά σημεία της πόλης οι οδηγοί τόσο των Ι.Χ. όσο και των δικύκλων, σταθμεύουν προκλητικά μπροστά από τις ράμπες πρόσβασης των ΑμεΑ στα πεζοδρόμια και καταλαμβάνουν τις ειδικές θέσεις πάρκινγκ, ενώ προχωρούν και σε καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων με αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική η πρόσβαση των ΑμεΑ σε αυτούς.
Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι και θα ληφθούν επίσης πολύ αυστηρά μέτρα για όσους σταθμεύουν σε ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, ενώ οι παρατηρήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων θα ληφθούν υπόψη στο γενικότερο σχεδιασμό για την κίνηση στην πόλη και την διευκόλυνση των ΑμεΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.