Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ηλεκτρονική συσκευή θεραπεύει την ακράτεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τέλος στις… δύσκολες στιγμές.

Μια πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας της ακράτειας με εμφύτευση μικρής ηλεκτρονικής συσκευής (ενός νευροδιεγέρτη, δηλαδή ένα είδος βηματοδότη), μπορεί να θεραπεύει την ακράτεια κοπράνων που ταλανίζει αρκετούς ανθρώπους.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που βοηθά να αποκατασταθεί η φυσιολογική λειτουργία του εντέρου προκειμένου οι ασθενείς να αφοδεύσουν κανονικά. Με την τεχνική αυτή εμφυτεύεται μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή πάνω από τον κόκκυγα, τα ηλεκτρόδια της οποίας στέλνουν ηλεκτρικούς παλμούς στα ιερά νεύρα, τα οποία ρυθμίζουν την λειτουργία του εντέρου.

Η παραπάνω συσκευή χρησιμοποιείται επιπλέον και για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και της ακράτειας ούρων. Η μέθοδος αυτή θα παρουσιαστεί στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου με λαπαροσκοπικές ή ρομποτικές μεθόδους καθώς επίσης και τα νεότερα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα (μονοκλωνικά αντισώματα) για τον προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου, τα οποία αυξάνουν την επιβίωση των ασθενών.

Άλλα σημαντικά θέματα που θα ανακοινωθούν είναι η αντιμετώπιση της αποφρακτικής δυσκοιλιότητας, ιδίως στις γυναίκες που πάσχουν και από ορθοκήλη, με μία αναίμακτη και ανώδυνη εγχείρηση, την εγχείρηση S.T.A.R.R., που φαίνεται να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση τόσο της δυσκοιλιότητας όσο και της ορθοκήλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.