Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Δηλώστε ότι ζείτε για να πάρετε... τη σύνταξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Απογραφή και στα μητρώα των ασφαλιστικών ταμείων ζητά το υπουργείο Εργασίας για να βάλει τέλος στην καταβολή συντάξεων σε... “πεθαμένους”

Με τη διαδικασίας της απογραφής, της εκκαθάρισης μητρώων και της διασταύρωσης στοιχείων το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να "νοικοκυρέψει" τα ασφαλιστικά ταμεία και να περιορίσει την καταβολή συντάξεων σε "πεθαμένους" και ανύπαρκτους δικαιούχους .

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης για να πιέσει τους συνταξιούχους να ..περάσουν για απογραφή έδωσε εντολή να αναστέλλεται η καταβολή της συνταξή τους όταν εκπνεύσει η προθεσμία απογραφής.

Έτσι, χωρίς σύνταξη θα μείνουν από 1η Μαϊου όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων που δεν πήγαν να απογραφούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Έως σήμερα δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν 4000 άτομα από τις 330.000 συνταξιούχους.

Από αυτούς οι 130 εμφανίζονται να είναι πάνω από 100 και οι 180 πάνω από 90 ετών.

Από την εκκαθάριση μητρώων που έγινε στο ΙΚΑ βρέθηκαν 244 περιπτώσεις πεθαμένων οι οποίες εστάλησαν στον εισαγγελέας καθώς τρίτα πρόσωπα συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις

Η αναστολή της καταβολής συντάξεων και επιδομάτων θα ισχύσει και στον ΟΓΑ για όσους δικαιούχους δεν απογραφούν έως την 1η Ιουνίου που λήγει η προθεσμία.

Βαθιά πληγή για τον ΟΓΑ παραμένουν και οι συντάξεις αναπηρίας οι οποίες ξεπερνούν το 20% την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 8-11% . Τον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων θα αναλάβει στο εξής ο ενιαίος φορέας αναπηρίας ενώ θα αντικατασταθούν και οι υγειονομικές επιτροπές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.