Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε λύση για τα προνοιακά επιδόματα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Είναι γνωστά σε όλους τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί τον τελευταίο καιρό με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Πότε ο "Καλλικράτης" και η μετάβαση των Υπηρεσιών πρόνοιας στους Δήμους από τις νομαρχίες (βλέπε άρθρο: Καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων), πότε η εγκύκλιος του υπουργείου και πότε ο Επίτροπος του κεντρικού Ελεγκτικού Συνεδρίου (βλέπε παράδειγμα στο ακόλουθο άρθρο: Ανήκουστο: Ζητούν 5.300 νέες γνωματεύσεις αναπηρίας) κατέληξαν οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση αλλά κυρίως άλλοι να τα έχουν εισπράξει και άλλοι όχι. Πέραν αυτού είχε προκύψει και το ζήτημα μη καταβολής σε κάποιες περιοχές (βλέπε άρθρο: Τι γίνεται τελικά με τα προνοιακά επιδόματα;).


Ευχάριστα νέα όμως έφερε η επικοινωνία με τα γραφεία πρόνοιας που είχαν το παραπάνω πρόβλημα και την αβεβαιότητα για το τι θα γίνει με την καταβολή. Ο επίτροπος και οι αντιθέσεις του τελικά κάμφθηκαν και υπέγραψε την εντολή καταβολής, ύστερα από πιέσεις των κατά τόπους διευθυντών υπηρεσιών πρόνοιας. Όσοι λοιπόν δεν έλαβαν ακόμα την επιταγή με το επίδομά καλό είναι να μην ανησυχούν. Οι επιταγές τις επόμενες μέρες θα δοθούν στα ΕΛΤΑ της περιοχής και θα προωθηθούν και παραδοθούν στους δικαιούχους, με κεντρική ημερομηνία την 8η Απριλίου, που είναι και η πρώτη ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων. Η λήξη καταβολής θα πάει μέχρι περίπου το τέλος του μήνα.


Η αύξηση (όπως έχω γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις) ήρθε κανονικά και όσοι δεν την είδαν, φταίει το ότι η υπηρεσία τους λόγω λάθους δεν την πέρασε και θα την καταβάλλει μαζί με το επόμενο δίμηνο. Όσο για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής (βλέπε άρθρο: Καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων) τους επόμενους μήνες θα ειδοποιηθούν από τις υπηρεσίες πρόνοιας οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που θα τους ζητήσουν. 


Ας ελπίσουμε βέβαια άμεσα να λυθεί και το θέμα της σύστασης και στελέχωσης των Διευθύνσεων Πρόνοιας στους 325 νέους "Καλλικρατικούς" Δήμους της χώρας, ώστε οι υπηρεσίες αυτές να αναλάβουν όπου δεν το έχουν κάνει το έργο των προηγούμενων υπηρεσιών.


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.