Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Απαγόρευσαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει! - Το κλάμα του παιδιού δεν συγκίνησε τη διεύθυνση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργή προκαλεί η απόφαση σχολείου στη Λάρισα








Από την μία πλευρά, δάσκαλος στο 33ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας παρέλασε, κρατώντας μαθητή με ειδικές ανάγκες από το χέρι, σε μία προσπάθεια να νιώσει ίσο με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και σε μία προσπάθεια να μην του στερήσουν βασικό μαθητικό του δικαίωμα. Το μικρό παιδί έχει σύνδρομο asperger και ήθελε πολύ να παρελάσει. Και φυσικά οι δάσκαλοι του δεν του χάλασαν το χατίρι.
"Ήταν δικαίωση για όλους μας η εικόνα του συναδέλφου μας που παρέλασε μαζί με τους μαθητές του, κρατώντας σφιχτά το χέρι του συγκεκριμένου μαθητή, ο οποίος το είχε ανάγκη λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Δικαίωση για όλους τους δασκάλους του σχολείου, οι οποίοι σεβάστηκαν τη διαφορετικότητα του και το δικαίωμα του παιδιού να παρελάσει, λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα και την επιθυμία του να ζήσει ισότιμα τη σχολική ζωή.
Ωστόσο, φαίνεται πως ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά, δεν αφορούν στο σύνολο της κοινότητας των παιδαγωγών. Σύμφωνα με το news247.gr δάσκαλοι ενός άλλου σχολείου της Λάρισας αρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει.
"Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, με χιούμορ και γεμάτο ζωντάνια", επισημαίνουν φίλοι και γνωστοί του ανήλικου μαθητή. Ο διευθυντής και ο γυμναστής του σχολείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει μέρος στην παρέλαση και δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν το παιδί άρχισε να κλαίει.
Ζήτησαν λοιπόν από τους γονείς χαρτί από γιατρό ότι το παιδί μπορεί να παρελάσει, δηλαδή χαρτί που να λέει ότι το παιδί μπορεί να περπατήσει σε μια ευθεία. Οι γονείς εξήγησαν στους εκπαιδευτικούς πως αφού ο γυμναστής θα είναι δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο, οι ίδιοι ήταν ανένδοτο. Και αφού δεν είχαν άλλη δικαιολογία να βρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν χαρακτηριστικά: "Η συγκίνηση που θα παρελάσει θα είναι μεγάλη, γι' αυτό και δεν είναι σωστό να λάβει μέρος".

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες, Γιάννης Βαρδακαστάνης "οτιδήποτε διακρίνει, οτιδήποτε αποκλείει έναν μαθητή από τη συμμετοχή στη μαθητική ζωή όπως όλοι οι μαθητές, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ο αποκλεισμός ενός μαθητή με αναπηρία από την παρέλαση είναι ισοτίμως απαρέκτο με τον αποκλεισμό ενός μαθητή επειδή κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι Έλληνας".





Πηγή: http://thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.