Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αντιμικροβιακός xαλκός προστατεύει από τις λοιμώξεις;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα γρίπης, αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τυχόν εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών. Ως εκ τούτου ένας παιδικός σταθμός στο Τokyo άνοιξε τον δρόμο στην πρόληψη των λοιμώξεων με αντιμικροβιακό χαλκό.

Ο παιδικός σταθμός Mejiro, που βρίσκεται στην περιοχή Hachioji του Τοκyo, στην Ιαπωνία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των γονέων για ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας επιφάνειες αφής από κράματα χαλκού που έχουν εγγενή αντιμικροβιακή δράση.

Αυτές οι επιφάνειες εξουδετερώνουν ιούς όπως οι Influenza A, E. Coli and MRSA, μεταξύ των τακτικών καθαρισμών, βοηθώντας να παρέχουν ένα πιο υγιεινό περιβάλλον. Αυτή η εφαρμογή, μαζί με άλλες παρόμοιες εφαρμογές σε ινστιτούτα υγιεινής σε όλο τον κόσμο, ακολούθησε μια κλινική δοκιμή επιφανειών αφής από αντιμικροβιακό χαλκό στο Νοσοκομείο Selly Oak στο Birbingham της Μ. Βρετανίας, που κατέδειξε ότι οι επιφάνειες αυτές παρουσίασαν ποσοστό μόλυνσης 90-100% λιγότερο από τις αντίστοιχες συνήθεις επιφάνειες που δεν περιείχαν χαλκό.

«Έχουμε ήδη εφαρμόσει τον έλεγχο των μολύνσεων, εισάγοντας μονάδες καθαρισμού του αέρα και διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά πλένουν σωστά τα χέρια τους, αλλά αναζητούμε ακόμη πιο βελτιωμένα μέτρα προστασίας. Η εισαγωγή της χρήσης χαλκού μάς προσέφερε μια πολύ καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και τους γονείς σχετικά με την πρόληψη των λοιμώξεων» δήλωσε ο διευθυντής του παιδικού σταθμού, Shoji Hiiragizawa.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.