Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στον αέρα η συγχώνευση του ΚΕΑΤ και της Σχολής Τυφλών Βόρειας Ελλάδος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αδικαίωτοι ή όχι οι αγώνες;

Η υπεσχημένη από το υπουργείο Υγείας συγχώνευση της Σχολής Τυφλών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας προς το παρόν αναβάλλεται.

Η υπόσχευση – δέσμευση είχε δοθεί στους φορείς των τυφλών (Εθνική Ομοσπονδία και Πανελλήνιος Σύνδεσμος) σε συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις 19 Ιανουαρίου. Τους μεταβιβάστηκε ότι η διάταξη για την συγχώνευση θα περιλαμβανόταν στο επικείμενο – τότε – νομοσχέδιο με τίτλο "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις".  Μάλιστα δε, τους παρουσιάστηκε και η παράγραφος του σχετικού άρθρου (παρ.2, άρθρο 44) ώστε να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία.
Καλόπιστοι οι φορείς των τυφλών δημοσιοποίησαν το χαρμόσυνο νέο . Δικαιωμένοι δε μιάς και η διάταξη ικανοποιούσε ένα διαχρονικό τους αίτημα, απέδωσαν δημόσια τα εύσημα στον υπουργό Α. Λοβέρδο. Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά απεδείχθη ότι βιάστηκαν.
Αρχές της περασμένης εβδομάδας δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση το προτεινόμενο κείμενο του νομοσχεδίου. Δεν υπήρχε η παραμικρή λέξη για την υπεσχημένη συγχώνευση, ούτε στο άρθρο 44 ούτε οπουδήποτε αλλού. Η συγχώνευση αναβλήθηκε. Θέλουμε να ελπίζουμε, όχι επ’ αόριστον...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.