Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καλλικράτης... εξαφάνισε τις υπηρεσίες πρόνοιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μάταια τις αναζητούν οι πολίτες με αναπηρία και όχι μόνο



Συνθήκες χάους επικρατούν στις ελληνικές υπηρεσίες πρόνοιας λίγες εβδομάδες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) μετά από ενδεικτική έρευνα που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όπως κατέδειξε η έρευνα, τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν, εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν εξαφανιστεί !

Η ιστορία έχει ως εξής : Την περίοδο προ της εφαρμογής του Καλλικράτη, δηλαδή μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου, υπεύθυνες για την παροχή υπηρεσιών στους “φτωχότερους των φτωχών” ήταν οι διευθύνσεις πρόνοιας των νομαρχιών. Με την Καλλικρατική μεταρρύθμιση η αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε στους (νέους) δήμους της χώρας (σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου). Κατόπιν παρέμβασης της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ που διέβλεψε δυσλειτουργίες, την αμέσως επόμενη μέρα (31 Δεκεμβρίου) εκδόθηκε διευκρινιστική εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία, ναι μεν η αρμοδιότητα των προνοιακών υπηρεσιών ανήκει πλέον στους δήμους, πλην όμως όλες τους θα παραμείνουν στα ίδια κτίρια και γραφεία και δίχως να “πειραχτεί” το προσωπικό τους.
 Μόλις οι δικαιούχοι – μετά την είσοδο του νέου χρόνου – έσπευσαν να λάβουν τα ... προνοιακά χρωστούμενα στους τόπους τους οποίους επί χρόνια γνώριζαν, συνάντησαν το κενό! Αρμοδίως τους ενημέρωναν ότι οι διευθύνσεις είναι υπό μεταφοράν, σε κάποιες δε περιπτώσεις δεν τους ενημέρωναν καν, απλώς τους δήλωναν αναρμόδιοι για το που και πως θα λάβουν τα δικαιωματικά οφειλούμενα. Συλλέγοντας τις καταγγελίες η ΕΣΑμεΑ διαπίστωσε ότι μόνο ... μεμονωμένες δεν είναι και προχώρησε σε ολιγοήμερη έρευνα ανά την ώρα για να έχει συνολική εικόνα. Απεδείχθη λοιπόν ότι η εγκύκλιος της παραμονής πρωτοχρονιάς πετάχτηκε της στα αζήτητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.