Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Μειώνονται οι νοσοκομειακές λοιμώξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, ένα πρόγραμμα, που συμβάλλει στο να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό των νοσοκομείων ακολουθεί αυστηρά πρότυπα υγιεινής, ώστε το ποσοστό θανάτου ασθενών στις μονάδες εντατικής νοσηλείας, να διατηρείται χαμηλότερα του 10%.

Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προσθέσει σε μία αυξανόμενη δέσμη ενδείξεων, που αλλάζει το ύφος της νοσοκομειακής αντιμετώπισης και περιλαμβάνει τη χρήση πρότυπων μητρώων ελέγχου σε όσους απασχολούνται από πιλότους, που μπορεί να μειώσει τα σφάλματα, αλλά και να γλιτώσει ζωές και χρήματα.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Πίτερ Πρόνοβοστ, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζόν Χόπκινς στη Βαλτιμόρη, ο επικεφαλής της έρευνας, το συναρπαστικό σε αυτή τη μελέτη ήταν, που γνώριζαν ότι προλαμβάνει τις λοιμώξεις, αλλά δεν ήταν βέβαιοι ότι προλαμβάνει και τους θανάτους.

Ο δημιουργός του που ελπίζει ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ, χρηματοδοτούμενο από την Υπηρεσία Υγειονομικής Έρευνας και Φροντίδας, μπορεί να αποφέρει εκατομμύρια δολάρια όφελος στις ΗΠΑ, από περιορισμό της σπατάλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.