Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στην υπερβολική χρήση αντιβακτηριδιακών προϊόντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα, τα παιδιά και οι έφηβοι που υπερεκτίθενται σε αντιβακτηριδιακά σαπούνια που περιέχουν τη χημική ουσία τρικλοζάνη ενδέχεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αλλεργίες.  
Η έρευνα ανακάλυψε, επίσης, ότι η έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα δισφαινόλης Α (ΒPA) μπορεί  να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ενηλίκου.
Η τρικλοζάνη είναι αντιμικροβιακός παράγοντας που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα, όπως αντιβακτηριδιακά σαπούνια, οδοντόκρεμες και ιατρικές συσκευές. Η BPA, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών ειδών πλαστικών και άλλων κοσμητικών προϊόντων εκτιμάται ότι επηρεάζει και τις ορμόνες.
Οι ερευνητές, από το Πανεπιστημίου του Michigan, παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι άνω των 18 ετών με υψηλότερα επίπεδα έκθεσης στη BPA είχαν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων CMV, γεγονός που υποδεικνύει ότι το ανοσοποιητικό τους, που ρυθμίζεται από κύτταρα, μπορεί να μην εργάζεται φυσιολογικά, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Erin Rees Clayton.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι παιδιά και έφηβοι με υψηλότερα επίπεδα τρικλοζάνης είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αλλεργίες.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Environmental Health Perspectives».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.