Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ένα μήλο την ημέρα… δεν φέρνει την «τέλεια» υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως η καθημερινή κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών δεν φαίνεται τελικά να προστατεύει ιδιαίτερα από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή επιδημιολογίας Τιμ Κι, του τμήματος κλινικής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα καρκίνου «British Journal of Cancer»,  επαναξιολόγησαν έρευνες που έγιναν κατά την τελευταία δεκαετία και αφορούν στη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων-λαχανικών και στην εμφάνιση καρκίνου.

Όπως είπε ο καθηγητής Κι, ενώ υπάρχουν αναμφισβήτητα οφέλη από τη διατροφή με φρούτα και λαχανικά, δεν υπάρχουν ακόμα πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι μια τέτοια διατροφή προστατεύει και από τον καρκίνο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος για καρκίνο σχετίζεται τελικά περισσότερο με το πόσο τρώει κανείς και πίνει, παρά με το τι τρώει. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι μόνοι παράγοντες που σίγουρα επιδρούν στον καρκίνο είναι η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία, καθώς επίσης και ο καπνός.
Σε μία άλλη πρόσφατη αμερικανική έρευνα, επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη διαπίστωσαν ότι για κάθε δύο πρόσθετες μερίδες φρούτων και λαχανικών που κάποιος καταναλώνει μέσα στη μέρα, ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο μειώνεται μόλις κατά 3%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.