Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Μάστιγα τα χλαμύδια στις Η.Π.Α.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στις Η.Π.Α. είναι τα χλαμύδια.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων των Η.Π.Α. (CDC), περίπου 2,8 εκατομμύρια Αμερικανοί μολύνονται κάθε χρόνο από χλαμύδια.
Μάλιστα, τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί στους ομοφυλοφίλους, έχουν εμφανίσει σημαντική μείωση στις γυναίκες, ενώ την ίδια στιγμή πτώση παρατηρείται και στα ποσοστά της βλεννόρροιας.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα ευεργετικός, καθώς δεν σχηματίζονται αλλοιώσεις που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες.
Τι συμπτώματα έχουν τα χλαμύδια;
Οι περισσότερες γυναίκες που προσβάλλονται δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Ωστόσο, οι παρενέργειες της ασθένειας είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
Τα χλαμύδια μπορεί να επιφέρουν βλάβες στα τοιχώματα του κόλπου, το στόμα, τα μάτια, την ουροφόρο οδό και το ορθό έντερο.
Στο 30% των γυναικών προκαλούνται φλεγμονώδεις ασθένειες της πυέλου, που, αν δεν θεραπευθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε στείρωση.
Η γυναίκα που έχει μολυνθεί και κυοφορεί είναι δυνατόν κατά τον τοκετό να μεταδώσει τη νόσο στο παιδί της. Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα στα νεογέννητα είναι η επιπεφυκίτιδα, αλλά μπορεί να προκαλέσει και πνευμονία.
Ένα σύνηθες σύμπτωμα στους άνδρες είναι το κάψιμο κατά τη διούρηση.
Θεραπεία και αντιμετώπιση
Τα χλαμύδια θεραπεύονται εύκολα, όταν διαγνωστούν με τα σύγχρονα τεστ που γίνονται στα νοσοκομεία.
Ο ειδικός κάνει τη διάγνωσή του μέσα σε μισή με μία ώρα και έτσι η θεραπευτική αγωγή αρχίζει αμέσως με αντιβιοτικά, αλλά τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, ώσπου να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Είναι επικίνδυνο να γίνει διακοπή λήψης της θεραπείας μόλις εξαφανιστούν τα συμπτώματα, γιατί η μόλυνση μπορεί να υποτροπιάσει και τότε η επίδρασή τους δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική.
Αν οι σεξουαλικές συναντήσεις σας έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς συντρόφους και έχετε προσβληθεί από την ασθένεια, πρέπει να τους ειδοποιήσετε όλους, για να κάνουν διαγνωστική εξέταση και, αν χρειαστεί, να ακολουθήσουν τη σχετική θεραπεία.
Μπορείτε να προστατευθείτε από το ενδεχόμενο μελλοντικής μόλυνσης χρησιμοποιώντας προφυλακτικά, διάφραγμα και σπερματοκτόνες κρέμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.