Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ένας χρόνος Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου - Αφιέρωμα στο χωριό όπου συντελείται μια κοινωνική επανάσταση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έκανε την εμφάνισή του στο Γιαννιτσοχώρι τηςΟρεινής Ηλείας το Κέντρο Νέων του χωριού φέρνοντας μαζί του μια κοινωνική και πολιτισμική επανάσταση!

Διαβάστε το πλούσιο αφιέρωμα του patrisnews στο Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου και στην δημιουργό του -δασκάλα του χωριού- την κ. Μαρία-Κυριακή Καραγγελή.

Το πανέμορφο γραφικό χωριουδάκι, το Γιαννιτσοχώρι Ηλείας

Στο νοτιότερο σημείο του Δήμου Ζαχάρως βρίσκεται το χωριό Γιαννιτσοχώρι με πληθυσμό 400 περίπου κατοίκων και κύρια ασχολία τις αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Η καταγάλανη θάλασσα του Ιονίου, αμμώδης παραλία του και το πευκοδάσος δίπλα στη θάλασσα συνθέτουν ένα όμορφο τοπίο που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Αποτελεί ορμητήριο για περιηγήσεις και τουριστικές επισκέψεις στους καταρράκτες της Νέδα (Στόμιο), στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στα Ολύμπια, στο ναό της Δήμητρας (Λέπρεο), στο ναό της Αθηνάς (Πρασιδάκι).Σε αυτό το πανέμορφο αλλά απομακρυσμένο Γιαννιτσοχώρι, με τη μαγική παραλία και τα γραφικά στενά, εδώ και έναν χρόνο συντελείται μια μικρή κοινωνική και πολιτισμική επανάσταση!

Χάρη στη φλόγα μιας νεαρής δασκάλας από τον Ιούλιο του 2015 τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν βρει ένα μέρος και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αφουγκράζονται τις επιθυμίες τους, τα ενδιαφέροντά τους και τη δίψα τους για πολύπλευρη μάθηση. Το αξιόλογο αυτό εγχείρημα ανέλαβε και υλοποιεί με αστείρευτη διάθεση, ακλόνητη πίστη και έντονο πάθος, η Καλαματιανή δασκάλα στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, Μαρία – Κυριακή Καραγγελή, που εκπλήσσει ευχάριστα την τοπική κοινωνία αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα ευρύτερα, καθώς δημιουργεί και καινοτομεί με το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου.Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού

Το Δημοτικό Σχολείο του χωριού είναι ένα πολυπολιτισμικό σχολείο στο νότιο άκρο του νομού Ηλείας. Είναι δυναμικότητας περίπου 50 μαθητών και συστεγάζεται με το νηπιαγωγείου του χωριού μας στο οποίο φοιτούν κάθε χρόνο περίπου 20 νήπια! Το βασικό μειονέκτημα του σχολείου είναι πως στερείται εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Οι μαθητές είχαν περιορισμένες διεξόδους για νέα ερεθίσματα μέχρι τη δημιουργία του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου οπότε και προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά και τους νέους πληθώρα νέων, πρωτότυπων και άκρως επιμορφωτικών ερεθισμάτων. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για τους μαθητές μας και να αναδυθούν τα ταλέντα και οι κλίσεις τους και να βρεθεί πρόσφορο έδαφος να ανθίσει η δημιουργικότητα και η φαντασία των νέων της επαρχίας!Η δασκάλα του σχολείου και εμπνεύστρια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου

Η Μαρία - Κυριακή Καραγγελή είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου με καταγωγή από την Καλαμάτα. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις επιστήμες αγωγής και η δημιουργός του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου το οποίο είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έρευνάς της πάνω στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση. Από τον Ιούλιο του 2015 έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια από ομάδες εθελοντών εκπαιδευτών ώστε να προσφερθούν στα παιδιά του Γιαννιτσοχωρίου ευκαιρίες για δράσεις και νέα ερεθίσματα. Όλα αυτά πολύ προσεκτικά επιλεγμένα με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια.

Η ιδρύτρια του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου και δασκάλα του χωριού θεωρεί πως είναι χρέος να κάνει ότι είναι καλύτερο για να δοθούν στα παιδιά όλα τα χρήσιμα πνευματικά εφόδια για τη ζωή τους. Όσο δύσκολες και να είναι οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ταράζουμε τα λιμνάζοντα νερά και να μην παρασυρόμαστε από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί.

Πώς γεννιέται η ιδέα...

Η κ. Καραγγελή δηλώνει στο patrisnews.com πως η ιδέα δημιουργίας του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου γεννήθηκε από το γράμμα ενός μαθητή της:

Μας λέει χαρακτηριστικά:

«Μερικές φορές η ζωή παίζει απίστευτα παιχνίδια και συμβαίνουν φοβερές συμπτώσεις που επιβεβαιώνουν πως οι μαθητές είναι οι καλύτεροι δάσκαλοί μας!

Πριν 2 χρόνια, όταν δίδασκα στη Β' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου, διάβασα μια έκθεση ενός μαθητή μου και θυμάμαι πως μου έκανε απίστευτη εντύπωση. Περνώντας ο καιρός, το κείμενο αυτό έμεινε μια μακρινή ανάμνηση η οποία όμως με είχε γεμίσει προβληματισμούς...

Όταν ανακοίνωσα στη μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή μου πως σκέφτομαι να ζωντανέψω το Κτίριο του Κοινοτικού Γραφείου με δράσεις, μου είπε με έκπληξη πως αυτό το είχε γράψει ο Βασιλάκης στην εκθεσούλα του, στη Β' Δημοτικού. Η συγκίνησή μου δεν περιγράφεται μιας και σήμερα βρήκε και μου έφερε το τετράδιο... Διάβασα την εκθεσούλα και ένιωσα απεριόριστη ευτυχία... Τα όνειρα του μικρού μου μαθητή ενώθηκαν με τις προσδοκίες μου με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου!!!Παρακάτω ακολουθεί το ακριβές κείμενο που έγραψε ο μικρός μαθητής:

"Το δικό μου γράμμα στον Δήμαρχο"

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί θα ήθελα να σας παρακαλέσω για κάτι. Με λένε Βασίλη, είμαι 8 χρονών και μένω στο Γιαννιτσοχώρι. Στο χωριό έχουμε το κτίριο που ήταν παλιά το Κοινοτικό Γραφείο και τώρα έχει πολλές αίθουσες άδειες. Εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε κάποιες μέρες της εβδομάδας να έρχονται να μας μαθαίνουν διάφορα πράγματα, όπως ζωγραφική, υπολογιστές και άλλα πολλά.

Ελπίζω πως με τη βοήθειά σας κάτι θα γίνει. Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Β. Λ.

Η έναρξη υλοποίησης της ιδέας…

Η ιδέα άρχισε να υλοποιείται την Άνοιξη του 2015

Αρχικά, έγινε η πρόσκληση των εθελοντών, δημιουργήθηκαν τα τμήματα και στις 2 Ιουλίου του 2015 ιδρύθηκε το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου, ίσως η πρώτη ολοκληρωμένη κοινωνική δομή με ανθρωπιστικό χαρακτήρα στην Ηλεία, αφού προσφέρει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων παιδαγωγικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει μαθήματα Γαλλικών, εργαστήρι Μουσικής με μαθήματα κιθάρας και μπουζουκιού, μαθήματα σκακιού, χορό, προβολές παιδικών ταινιών, κ.ά. Παράλληλα συμμετέχει και σε κοινωνικές δράσεις όπως τα τρόφιμα σε αναμονή, η συλλογή από καπάκια σε συνεργασία με τους Ηλειοτέχνες, ενώ στόχος είναι η διεύρυνση αυτών των δράσεων και η εξάπλωση της ιδέας και σε άλλα χωριά. Η ανταπόκριση είναι αξιοσημείωτη, αφού έχουν εγγραφεί πάνω από 100 παιδιά!

Το ΚΝΓ είναι μια ένωση προσώπων με κοινό στόχο την προσφορά ευκαιριών για γνώσεις και νέα ερεθίσματα στους νέους της επαρχίας. Είναι μια προσπάθεια να ζωντανέψουν τα χωριά μας και να γίνουν οι νέοι πιο ευτυχισμένοι. Η κ. Καραγγελή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ΚΝΓ είναι για μένα το σύνολο των σκέψεων, των γνώσεων και των ιδανικών από τη σκοπιά μιας εκπαιδευτικού. Είναι το όνειρο ζωής και το ιδανικό που μπορεί να ζήσει κάποιος. Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού που υπερήφανα υπηρετώ δεν είναι για μένα ένα κοπιαστικό επάγγελμα. Αντίθετα, θεωρώ πως αποτελεί ένα δώρο και μια ευλογία που κατάφερε να με βελτιώσει ως άνθρωπο και να ξυπνήσει μέσα μου όλα τα θετικά μου συναισθήματα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τη συναναστροφή με τα μικρά παιδιά. Δουλεύοντας ως δασκάλα σε σχολεία της επαρχίας τα τελευταία 10 χρόνια, διαπίστωσα πως τα παιδιά στερούνταν ερεθισμάτων με αποτέλεσμα να θεωρούν πως η επαρχία είναι τιμωρία και πως τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουν. Είναι ένας χώρος όπου τα παιδιά αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και χτίζουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους. Είναι ένα εγχείρημα στήριξης όλης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να βοηθήσουμε καταρχάς τα παιδάκια που το έχουν ανάγκη, τους γονείς, τους επαγγελματίες και γενικότερα όλους τους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν. Είμαστε μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτών που προσφέρουμε αφιλοκερδώς τις γνώσεις μας και προσπαθούμε να στηρίξουμε όλες τις δράσεις με στόχο το κοινό καλό».Πολύπλευρες παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Κέντρου

Τα ΤΜΗΜΑΤΑ που δημιουργήθηκαν:

1. Προετοιμασία μαθητών για την Α’ Γυμνασίου με στόχο την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

2. Τμήματα εκμάθησης σκάκι

3. Τμήματα Κιθάρας και ιστορίας της μουσικής

4. Τμήμα δημιουργικής Γραφής

5. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

6. Θεατρικό εργαστήρι

7. Μικροί επιστήμονες εν δράσει

8. Τμήμα εκμάθησης μπουζουκιού

9. Τμήμα Μοντέρνων χορών

10. Τμήμα Λαϊκής τέχνης και παράδοσης

11. Κοινωνικό Φροντιστήριο

12. Τμήμα Χορωδίας

13. Τμήμα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

14. Τμήματα Γαλλικών (Παιδικό και ενηλίκων)

15. Τμήμα Γερμανικών

16. Παιδική Λαϊκή ΟρχήστραΔράσεις και για τους γονείς των μαθητών

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ και ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ που υλοποιήθηκαν:

1. Βιωματικό – Ψυχολογικό Εργαστήρι

2. Επιμόρφωση γονέων για τα παιδαγωγικά οφέλη του σκακιού

3. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

4. Σεμινάριο για την ασφαλή κολύμβηση

5. Ενημέρωση για την θαλάσσια χελώνα ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ

6. Επιμόρφωση σε θέματα λογοθεραπείας

7. Καλλιτεχνικά εργαστήρια (τεχνική ντεκουπάζ)

8. Σεμινάρια μουσικής

9. Ιατρικά σεμινάρια

10. Σεμινάρια διατροφολογίαςΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ που υλοποιήθηκαν:

1. Ιστορικό, αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό μονοπάτι

2. Δανειστική βιβλιοθήκη

3. Δωρεάν επιμορφωτικές προβολές

4. Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ – πονγκ)

5. Ημέρα επιτραπέζιου παιχνιδιού

6. Δεντροκατασκευές στο αλσάκι( Δημιουργικό εργαστήρι Ραχών Κυπαρισσίας)

7. Συλλογή παραδοσιακών συνταγών

8. Συμμετοχή σε πανελλήνια εθελοντική δράση: Let’s do it Greece

9. Ανακύκλωση (Συλλογή μπαταριών ΑΦΗΣ)

10. Συλλογή παραδοσιακών σπόρωνΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ σε συνεργασία με διάφορους επαγγελματίες:

1. Αγώνας επίδειξης σκακιού (Σιμουλτανέ)

2. Αγώνας επίδειξης σκακιού (Σιμουλτανέ) στα ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ Ζαχάρως 2016

3. Επίδειξη αγώνα Πινγκ – πονγκ

4. Παρουσίαση κινέζικων πολεμικών τεχνών

5. Κουκλοθέατρο

6. Θέατρο σκιών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που προτάθηκαν για ένα αισιόδοξο μέλλον

1. Μαζεύω καπάκια, χαρίζω χαμόγελα (Συλλογή πλαστικών καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων)

2. Κοινωνικό παντοπωλείο για παιδιά (συλλογή σχολικών ειδών και παιχνιδιών για τους μαθητές μας)

3. Συμβουλευτική γονέων

4. Ο τοίχος καλοσύνης

5. Τρόφιμα σε αναμονή

6. Τσάντα αγάπης

7. Πρόγραμμα ΧΑΡΙΣΕ ΔΥΝΑΜΗ

8. Μην πετάτε, χαρίστε (χαρίζουμε ρούχα που δεν χρησιμοποιούμε πια)

9. Ταχυ – Δρόμοι Αλληλεγγύης

Το στοίχημα του «Κοινωνικού και καινοτόμου σχολείου» πήρε σάρκα και οστά

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ πραγματοποιήθηκαν με:

1. ΑΓΣ Κυπαρισσίας

2. Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσοχωρίου

3. ΑΙΓΑΙΟΝ – Σύλλογος επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

4. ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ

5. Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου

6. Δημιουργικό Εργαστήρι Ραχών

7. Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου – Μιράκας

8. Καλλιτεχνικό και πολιτιστικό Σύλλογο ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ

9. Ομάδα παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας

10. Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

11. Δήμος Ζαχάρως

12. Εθελοντική δράση ΠΟΛΥΜΝΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:

Ο αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία

Οι δραστηριότητες έδωσαν τα κατάλληλα ερεθίσματα για: τη Δημιουργία του Κέντρου Νέων Νέας Φιγαλείας, με την πολύτιμη βοήθεια και της προέδρου του χωριού της κ. Ολυμπίας Κατσάμπουλα.


και τη δημιουργία ενός δικτύου Κέντρων Νέων

Μέσω των δράσεων του Κέντρου Νέων Γιαννιτσοχωρίου και Ν. Φιγαλείας Το σκάκι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή και εισήχθη στο αναλυτικό πρόγραμμα του Δημοτικού σχολείου του χωριού.Καρπός αυτής της προσπάθειας ήταν η Δημιουργία Αθλητικού και σκακιστικού ομίλου Ν. Φιγαλείας!

Η ηθική ανταμοιβή!

Σπουδαία διάκριση για το κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου

Το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου διακρίθηκε και έζησε από κοντά την επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών στην Ελληνική Εκπαίδευση! Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην απονομή των φετινών Education Business Awards, του θεσμού που επιβραβεύει τις καλές πρακτικές στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση…

Σπουδαία διάκριση για τη Μαρία-Κυριακή Καραγγελή, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου και ιδρύτρια του Κέντρου Νέων στο χωριό, καθώς το εκπαιδευτικό σενάριο με το οποίο συμμετείχε σε πανελλαδικό διαγωνισμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας, επελέγη στην πρώτη δεκάδα!

Ο Διαγωνισμός αφορούσε την ανάπτυξη εκπαιδευτικών σεναρίων με θέμα: «Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων» και το θέμα του εκπαιδευτικού σεναρίου της Μαρίας-Κυριακής Καραγγελή είχε τίτλο «Ο κήπος της γνώσης, της χαρά και της δημιουργίας» και αφορά τη δημιουργία σχολικού κήπου, στον οποίο θα υλοποιούνται τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα του δημοτικού σχολείου!

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σχολικό κήπο και παράλληλα ένα πολυσχιδές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα υλοποιούμε τα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι επεξεργαζόμουν από το Πάσχα το σενάριο και πλέον με αυτή τη διάκριση ανοίγονται νέοι ορίζοντες για το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου», τόνισε στο patrisnews η Μαρία Κυριακή Καραγγελή, προσθέτοντας ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι της και όλη προσπάθεια σταδιακά αποκτά σάρκα και οστά.

«Πλέον θα μπορούμε να διοργανώνουμε νέα σεμινάρια και προγράμματα σε συνεργασία με ειδικούς. Θέλουμε να σταθούμε η αφορμή για μια αλλαγή στη νοοτροπία και να δημιουργήσουμε ένα σχολείο φύσης».

Το εκπαιδευτικό σενάριο «Ο κήπος της γνώσης, της χαράς και της δημιουργίας», έχει ως σκοπό τον περιβαλλοντικό αλφαβητισμό (environmental literacy), σύμφωνα με τον οποίο κρίνεται σκόπιμη η απόκτηση και η καλλιέργεια της ικανότητας από τους μαθητές, να αντιλαμβάνονται και να ερμηνεύουν το βαθμό ποιότητας των περιβαλλοντικών συστημάτων και να προχωρούν σε συγκεκριμένες δράσεις για να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την ποιότητα αυτών των συστημάτων, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης σε συνάρτηση με τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, αξίες που μπορούν να διασφαλίσουν πρωταρχικά δικαιώματα όπως την ελευθερία, την ισότητα, την οικολογική βιωσιμότητα και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα.

Μια σημαντική καινοτομία είναι η διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων σε κατάλληλα διαμορφωμένες γωνιές στον σχολικό κήπο. Ένα από τα πρώτα αντικείμενα είναι η διδασκαλία του μαθήματος των Φυσικών Επιστημών στον σχολικό κήπο. Μέσα από τέτοιες δράσεις, το όραμα είναι ο σχολικός κήπος να μετατραπεί σε περιβάλλον αλληλεπιδραστικών θεωριών μάθησης και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.Τι προγραμματίζει το Κέντρο Νέων για το προσεχές διάστημα

Ο επόμενος στόχος

Ο επόμενος στόχος είναι μέσω της εξάπλωσης ενός δικτύου Κέντρων Νέων να δημιουργηθεί μια σειρά δράσεων αλληλεγγύης και να προσφερθούν ερεθίσματα σε παιδιά και νέους σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.

1. Δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης και θερινού υπαίθριου σινεμά

2. Συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής αιμοδοσίας

3. Πραγματοποίηση προληπτικών ιατρικών ελέγχων

4. Δημιουργία σχολής γονέων (υλοποίηση μέσω βιωματικών σεμιναρίων)

5. Δημιουργία τμήματος εικαστικού εργαστηρίου

6. Εμπλουτισμός της Δανειστικής βιβλιοθήκης

7. Συνεργασία με συστήματα προσκόπων

8. Συνεργασία με νοσοκομεία και κέντρα ΥγείαςΠοιο είναι το όραμα του Κέντρου;

Να δημιουργηθεί ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την έννοια του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και κατανόηση και να δημιουργήσουμε το σχολείο των ονείρων των μαθητών μας!!!


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.