Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Τουρίστες έφτασαν στην Κρήτη με ποδήλατα από τη Νορβηγία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τιμήθηκαν από το δήμο Χανίων.

Ποδη(λάτρεις) της Κρήτης δηλώνουν δύο Νορβηγοί που ταξίδεψαν με ποδήλατα από τη χώρα τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για ίδρυμα της Νορβηγίας που ασχολείται με παθήσεις των ματιών και παράλληλα να κάνουν τις διακοπές τους στο αγαπημένο τους νησί.

Ο λόγος για τον Φρέντικ Κλάουσεν και το γιό του Στίβ, που διέσχισαν την Ευρώπη με τα ποδήλατά τους και κατέληξαν τα Χανιά και σήμερα τιμήθηκαν από το Δήμο της πόλης.

«Σας καλωσορίζω στο δήμο Χανίων και σας συγχαίρω για την ιδέα και το κουράγιο σας να ξεκινήσετε αυτό το μεγάλο ταξίδι με τα ποδήλατά σας από την Νορβηγία και να φτάσετε να είστε σήμερα μαζί μας εδώ στα Χανιά», είπε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, απευθυνόμενος στους δύο Νορβηγούς, τους οποίους συνόδευαν μέλη των οικογενειών και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένουν.

Οι δύο τουρίστες, στους οποίους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, διέσχισαν τη Δανία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Τσεχία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, για να φθάσουν στην Κρήτη την οποία επισκέπτονται τα δέκα τελευταία χρόνια.

Για την καμπάνια τους επέλεξαν φέτος ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο διανύοντας επί 21 ημέρες, 190 χιλιόμετρα κάθε ημέρα.

Μάλιστα, κατά την παραμονή τους στο νησί χρησιμοποιούν τα ποδήλατα τους ως μέσα μεταφοράς γνωρίζοντας κάθε γωνιά του νησιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.