Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Φίλης: Ο διευθυντής της Σιβιτανιδείου πρέπει να είναι εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου».

«Ο διευθυντής μιας σχολής όπως είναι η "Σιβιτανίδειος", πρέπει να είναι άνθρωπος με πολυετή εκπαιδευτική πείρα γιατί στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι ακόμη και απόστρατοι αξιωματικοί», ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» στα κριτήρια επιλογής του διευθυντή, από τα οποία έχει απαλειφθεί το κριτήριο της επάρκειας ξένης γλώσσας.

«Το κριτήριο αυτό δεν είναι απαραίτητο, εφόσον ο διευθυντής της σχολής εκπροσωπείται διεθνώς μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι πρόεδρος του Δ.Σ. της σχολής είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, ενώ συμμετέχουν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης, είπε ότι με τις τροπολογίες που έχει περιλάβει το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου, δίνεται έμφαση σε λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι η εξίσωση στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που είναι πολύτεκνοι με τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία τουλάχιστον 67%.

Επανέλαβε επίσης ότι επιδιώκεται η αναμόρφωση του θεσμού των ΕΠΑΛ με την εισαγωγή της επιλογής κατεύθυνσης στο τρίτο έτος και στο τέταρτο της μαθητείας με αμοιβή το 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση, ενώ σημείωσε ότι τα ΙΕΚ θα λειτουργήσουν φέτος από τον Οκτώβριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.