Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΚΠΑ: Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το στρες αποτελεί διαταραχή της ομοιόστασης του οργανισμού που διαταράσσει την ισορροπία των λειτουργιών του σώματος με αποτέλεσμα να συνδέονται με όλο το σύγχρονο νοσολογικό φάσμα, αλλά και την υιοθέτηση επικίνδυνων για την υγεία συμπεριφορών.

Στα πλαίσια της νέας αντίληψης για την Υγεία, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιείται ένα καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Μ.Π.Σ) με τίτλο «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας».





Σκοπός του Μ.Π.Σ. είναι η παροχή υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην επιστήμη του στρες. Ειδικότερα, σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι να προσφέρει βαθιά κατανόηση της βασικής ιατροβιολογικής έρευνας του στρες, της ψυχονευροενδικρονολογίας, της διάγνωσης, της μέτρησης και τελικώς του αποτελεσματικού ελέγχου του στρες και της προαγωγής της υγείας, τόσο σε μεμονωμένα άτομα, όσο και σε επιμέρους ομάδες του πληθυσμού.

Οι φοιτητές με το πέρας της παρακολούθησης, θα είναι σε θέση: Να κατανοούν πλήρως τους μηχανισμούς σύνδεσης του στρες με την υγεία και την ασθένεια, να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν και να αξιολογούν με αποτελεσματικότητα προγράμματα ελέγχου του στρες, με σκοπό την πρόληψη της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας.

Ειδικότερα, οι γιατροί θα μπορούν να κατανοήσουν τη σύνδεση μεταξύ της λειτουργίας του συστήματος του στρες και της εμφάνισης της σύγχρονης νοσοπαθολογίας, και πώς στην κλινική πράξη μπορεί το στρες να διαγνωσθεί, να μετρηθεί και να αντιμετωπιστεί, παρέχοντας στους ασθενείς εξειδικευμένες υπηρεσίες πρόληψης αλλά και διαχείρισης του στρες. Ταυτόχρονα, η νέα αυτή γνώση μπορεί να εξασφαλίσει και στους ίδιους την αποφυγή στρεσογόνων παραγόντων παρέχοντας στον εαυτό τους καλή υγεία και ποιότητα ζωής και σίγουρα μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν στρατηγικές υγείας που εστιάζονται στην πρόληψη, στρατηγικές για τη διαχείριση του στρες και για αποτελεσματικότερη τροποποίηση της συμπεριφοράς. Στο Πρόγραμμα μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας και Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα σπουδών του Μ.Π.Σ. είναι διάρκειας 2 ετών και οδηγεί στην απονομή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Science (M.Sc.) αλλά και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.).

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για υποβολή αιτήσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.