Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Τρία πράγματα που διευκολύνουν τη γυναίκα τις ημέρες μετά τη γέννα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η περίοδος μετά τον τοκετό, σαράντα περίπου ημέρες δηλαδή μετά τη γέννα είναι μεταβατική και ο οργανισμός της κάθε γυναίκας επανέρχεται σιγά-σιγά στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη.

Για να περάσει σε αυτό το στάδιο πιο ομαλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν την κάθε λεχώνα.

1. Ηρεμία και χαλάρωση
Είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα που έχει γεννήσει και παρά τις πολλές υποχρεώσεις με το νεογέννητο είναι καλό με τη βοήθεια του συντρόφου να βρίσκεται λίγος χρόνος για να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει η λεχώνα. Μπορεί να είναι έστω λίγη ώρα στον καναπέ με την μελωδία της αγαπημένης της μουσικής.

2. Θηλασμός και στήθος
Επειδή η διαδικασία του θηλασμού είναι αρκετά δύσκολη για κάποιες γυναίκες, πρέπει να είναι χαλαρές και να μην αγχώνονται. Ένα ζεστό ντους πριν το θηλασμό μαλακώνει το στήθος, ενώ οι κρύες κομπρέσες μεταξύ των θηλασμών ανακουφίζουν απ’ τις δυσάρεστες πρώτες συνέπειες πριν η διαδικασία ομαλοποιηθεί.

3. Ύπνος
Η κούραση και τα ξενύχτια με ένα νεογέννητο είναι δεδομένα αλλά ο σωστός ύπνος για μια λεχώνα είναι επίσης απαραίτητα. Η βοήθεια του συντρόφου, έστω και για μικρά διαστήματα είναι βασική ώστε η γυναίκα να ξεκουραστεί για να συνεχίσει το έργο της με νέες δυνάμεις.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.