Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Αυτός είναι ο "μαϊμού" Μητροπολίτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει η δράση ενός άνδρα ο οποίος παριστάνει τον Μητροπολίτη.


Ο άνδρας ο οποίος αυτοαποκαλείται Μητροπολίτης Νέας Μάκρης και Ηρακλείου Κρήτης, ισχυρίζεται ότι δήθεν θεραπεύει ασθένειες και έχει πιστούς ακόλουθους.


«Μην τον εμπιστεύεστε δεν είναι Μητροπολίτης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.


O "Ιλαρίων" (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής στο οποίο δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πιστούς.


Δείτε το βίντεο του Αlpha:



-------------------

Το ξενοδοχείο των "θαυμάτων" του "δεσπότη με τα κόκκινα ράσα"




Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τον ρασοφόρο που παρουσιάζεται ως “Μητροπολίτης Ευρώπης” και ως “Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου".

Ο “δεσπότης με το κόκκινο ράσο”, Ιλαρίων, (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει… θαύματα.



Ποιος είναι ο “δεσπότης με το κόκκινο ράσο”

Βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες του δήθεν Μητροπολίτη Ιλαρίωνα διαπιστώνει ότι δεν θυμίζει σε τίποτα τους ιερείς όπως τους έχουμε στο μυαλό μας. Το ξανθό του μαλλί, το έντονο κόκκινο ράσο, τα γυαλιά ηλίου και οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να πίνει κοκτέιλ παραπέμπουν περισσότερο σε έναν άνθρωπο των κοσμικών σαλονιών παρά ιερωμένο.



Την ίδια στιγμή οι φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο facebook από το “ησυχαστήριο Παναγίας Θεραπεύτριας" στη Νέα Μάκρη, αποκαλύπτουν ότι το ησυχαστήριο θυμίζει περισσότερο πολυτελή έπαυλη παρά ιερό ναό, ενώ δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη και η πισίνα την οποία παρουσιάζει ως πηγή γεμάτη με αγιασμένα νερά της Παναγίας.



Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha την Τετάρτη, δεκάδες πιστοί με βαριά πορτοφόλια λέγεται πως περνούν καθημερινά από το ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από ανήλικα παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι δίνουν το παρών στις λειτουργίες του… Ιλαρίωνα ο οποίος κοινωνεί τους πιστούς.





Ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα Konsolakis Interior

Ο Θωμάς Κονσολάκης, που κατάγεται από την Κρήτη, πριν αποφασίσει να “αφιερώσει τη ζωή του” στο Θεό και να φορέσει τα ράσα, ήταν ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων με έπιπλα, Konsolakis Interior.



Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα των καταστημάτων επίπλων ο Θωμάς Κονσολάκης, εκφράζει την άποψη του για την έννοια του life style και την επίπλωση του σπιτιού με θετική ενέργεια. Αναλυτικά έχει γράψει:

«Για την Konsolakis Interior το life style δεν είναι μια έννοια αφηρημένη, αλλά κανόνας. Ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior, με τον διευθυντή των καταστημάτων Αντώνη Τζάννες και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους θέτουν προτεραιότητα τους τη δημιουργία ενός σπιτιού γεμάτο θετική ενέργεια.

Με λίγα λόγια, το σπίτι των ονείρων σας γίνεται πραγματικότητα μέσα από τις ιδιαίτερες προτάσεις της Konsolakis Interior. Ιδιαίτερα έπιπλα, ξεχωριστά φωτιστικά και εντυπωσιακά διακοσμητικά σας παρασύρουν σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του ντιζάιν. Βασικό μέλημα του Θωμά Κονσολάκη και των συνεργατών του είναι κάθε σπίτι να είναι διαφορετικό και κυρίως να εκφράζει τους ανθρώπων που το κατοικούν. Γι’ αυτό κάθε περίπτωση μελετάται με γνώμονα την προσωπικότητα, τις επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες του πελάτη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η Konsolakis Interior καταφέρνει να επηρεάζει όχι μόνο τις τάσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κατοικίες σε όλο τον κόσμο - Ευρώπη, Αμερική, Σ. Αραβία, Ντουμπάι – έχουν διαμορφωθεί με το λεπτό γούστο και την πρωτοποριακή αισθητική που πρεσβεύει η Konsolakis Interior».





-------------------

Απειλεί θεούς και δαίμονες - Τι λέει ο "δεσπότης" με το κόκκινο ράσο


Ο δεσπότης με το κόκκινο ράσο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, περνά στην αντεπίθεση, απειλεί Θεούς και δαίμονες και ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του "βροχή" μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο.

«Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο. Δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις», αναφέρει ο 46χρονος Θωμάς Κονσολάκης, με καταγωγή από το Σπήλι Ρεθύμνου στην "Espresso".

Αναφορικά με την οικειοποίηση του, ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τίτλου του «μητροπολίτη Ευρώπης», ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός, αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso.

«Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγια είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο».

"Δεν έχω πει ότι θεραπεύω! Δεν υπάρχουν ταχυδακτυλουργοί. Κανένας πνευματικός δεν είναι ταχυδακτυλουργός. Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο και ο Θεός κάνει το θαύμα" τονίζει στην "Espresso".


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.