Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Η δύσβατη διαδρομή που ακολουθούν μικροί μαθητές για να πάνε στο σχολείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναρριχώνται σε βράχια και περνούν από επικίνδυνα μονοπάτια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αυτά τα μικρά παιδιά σε μια μακρινή επαρχία της Κίνας πρέπει να αναρριχηθούν σε βράχους και να περάσουν από δύσβατα μονοπάτια για να πάνε και να επιστρέψουν από το σχολείο, επειδή το χωριό τους είναι απομονωμένο.

Τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών πρέπει να κάνουν αυτή την επικίνδυνη διαδρομή κάθε 2 εβδομάδες, καθώς το χωριό τους βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού 800 μέτρων στη νοτιοδυτική Κίνα. Έτσι, πρέπει να κατεβαίνουν από την κορυφή του βουνού για να φτάσουν στο σχολείο τους, στους πρόποδες του βράχου. Ένας φωτογράφος ταξίδεψε στο απομακρυσμένο χωριό στην επαρχία Sichuan για να απαθανατίσει την επικίνδυνη διαδρομή.

Οι γονείς που έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τη διαδρομή μπορούν να την κάνουν σε μιάμιση ώρα, ενώ κάποιες αυτοσχέδιες σκάλες βοηθούν τα παιδιά να φτάσουν στο σχολείο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όταν φτάνουν στο σχολείο, τα παιδιά παραμένουν εκεί για δύο εβδομάδες και μετά από ένα δεκαπενθήμερο επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή για να δουν τους γονείς τους. Στην κορυφή του βράχου ζουν μόλις 72 οικογένειες και οι περισσότεροι από αυτούς ζουν καλλιεργώντας πιπεριές.

Την ημέρα που ελήφθησαν οι φωτογραφίες, 15 παιδιά έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι της επιστροφής. Ηλικίας 6 έως και 15 ετών, εποπτεύονταν από τρεις ενήλικες για να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να δουν τους γονείς τους. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν σχοινιά για να κρατούν δεμένα τα παιδιά τους για μεγαλύτερη ασφάλεια. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο παρελθόν στη συγκεκριμένη διαδρομή. Η κυβέρνηση ωστόσο έχει επενδύσει πολλά για να κρατήσει ζωντανό το χωριό πάνω στον ψηλό βράχο.

Αν και οι χωρικοί μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο πιο κοντινό σημείο, δεν το επιχειρούν καθώς θα χαθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.