Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Στερεά: 1.309.212 ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το απίστευτο πόσο των 1.309.212 ευρώ, πληρώνουν οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας για την καταπολέμηση των κουνουπιών - Τα αποτελέσματα τα "αισθανθήκαμε" πρόσφατα.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια ο Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε σήμερα τις συμβάσεις συνολικού κόστους 1.309.212 €, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017.

Το κακό είναι ότι ενώ στη σύμβαση όλα προβλέπονται μια χαρά και τα χρήματα είναι υπέρ αρκετά, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Δικαιολογίες και εξηγήσεις πολλές και διάφορες, επιστημονικές και μη, αλλά το αποτέλεσμα είναι είναι αυτό που μετράει και δυστυχώς τα μηνύματα για φέτος δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

Μάλιστα σε πολλές περιοχές της Στερεάς, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα επικίνδυνα κουνούπια «τίγρης», τα οποία κυκλοφορούν και επισκέπτονται τα θύματά τους και την ημέρα.

Αν δεν μπορούμε να βγούμε το βράδυ να καθίσουμε στη βεράντα μας ή όλη νύχτα να ακούς το κουνούπι να τριγυρίζει γύρω από το κεφάλι σου, τι να τις κάνεις τις εξηγήσεις; Μακάρι να διαψευστούμε....

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας.

«Τις συμβάσεις συνολικού κόστους 1.309.212 €. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για τις συμβάσεις που προβλέπουν «Παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας, υπολειμματικής ακμαιοκτονίας και δράσεων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και «Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι αεροψεκασμοί στο Δέλτα του Σπερχειού, και στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ροδίτσας, της Φακίτσας και των ορυζώνων της Ανθήλης.

Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις είναι πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί αστικές και ημιαστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές των σπιτιών (πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες κλπ), φραγμένες υδρορροές πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια όμβριων υδάτων, κάθε σημεία με λιμνάζοντα νερά κλπ. Είναι σημαντικό να φροντίζει ο κάθε πολίτης για την εξάλειψη των εστιών και τον έλεγχο των κουνουπιών στην αυλή ή στον κήπο του.

Συμβουλές και οδηγίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».


Πηγή: http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.