Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Δύο ολυμπιονίκες στον 32ο Δρόμο Θυσίας του Διστόμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδηλώσεις στη μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάστηκαν τον Ιούνιο του 1944.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διοργάνωση του 32ου Δρόμου Θυσίας Διστόμου, που είναι αφιερωμένος, όπως κάθε χρόνο, στη μνήμη των 218 Διστομιτών οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944 και φέτος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου.

Δύο ολυμπιονίκες στον 32ο Δρόμο Θυσίας του Διστόμου

Στις εκδηλώσεις του Δρόμου Θυσίας, που θα συμμετέχουν η χρυσή ολυμπιονίκης στα 20 χιλμ βάδην στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, υποπλοίαρχος ΠΝ Αθανασία Τσουμελέκα και η ολυμπιονίκης στα 100 μ. στο Σίδνεϊ το 2000, σμηναγός Κατερίνα Θάνου.

Τον λαϊκό Δρόμο Θυσίας, μήκους 11,2 χλμ (Καρακόλιθος-Δίστομο), διοργανώνει ο δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την τεχνική υποστήριξη της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων ( ΑΣΑΕΔ).

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ερασιτέχνες και μη, τόσο από την περιοχή όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα και καθημερινά καταφθάνουν στο Δήμο μηνύματα για μεγάλη συμμετοχή και απλών πολιτών.

Το ίδιο ενδιαφέρον για συμμετοχή υπάρχει και για τον Μικρό Δρόμο Θυσίας (περίπου 1,5 χλμ) από το λόφο Μαυσωλείου Θυματων Ναζισμού στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης- για όλες τις ηλικίες.

Η αφετηρία του 32ου Δρόμου Θυσίας είναι μπροστά στο Μνημείο στον Καρακόλιθο (στο δρόμο Λιβαδειας -Διστόμου). Η έναρξη είναι στις 09:30. Ο τερματισμός είναι στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δίστομο.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει ασθενοφόρο με σταθμό Πρώτων Βοηθειών και ομάδες εθελοντών που θα συνδράμουν στην άρτια διοργάνωση και το... δρόσισμα των δρομέων!

Η αφετηρία του Μικρού Δρόμου είναι στον λόφο του Μαυσωλείου, η έναρξη στις 09:30και ο τερματισμός στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Τους αγώνες υποστηρίζει τεχνικά και ο Αθλητικός Σύλλογος Μεδεών (Παραλίας Διστόμου-Άσπρα Σπίτια).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.