Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

8 tips για να χάσετε εύκολα τα κιλά των διακοπών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αισθάνεστε ενοχές για την υπερκατανάλωση φαγητού των τελευταίων ημερών; Μην απελπίζεστε! Το μυστικό είναι να δράσετε αμέσως και να μην επιτρέψετε στα 2 - 3 κιλάκια των εορτών να γίνουν 4 - 6.

Με άλλα λόγια πάρτε τα μέτρα σας, χάστε τα περιττά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα και βγείτε στην παραλία με αυτοπεποίθηση!

Πίνετε άφθονο νερό
Οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν τη δίψα με την πείνα και καταναλώνουν φαγητό αντί να πιουν νερό. Σε κάθε περίπτωση το νερό βοηθά επίσης να αισθάνεστε πλήρης. Μερικοί διαιτολόγοι προτείνουν να πίνετε νερό (ή παγωμένο τσάι) λίγο πριν το κυριώς γεύμα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια μελέτη έδειξε ότι άτομα που πίνουν οκτώ έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα καίνε περισσότερο λίπος από ό, τι εκείνοι που πίνουν μόνο τέσσερα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα μπουκάλι νερό και να το γεμίζετε κάθε φορά που τελειώνει. Όχι μόνο σας βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά θα σας κρατήσει υγιείς όλο τον χρόνο.

Προτιμήστε τα υγιεινά τρόφιμα για σνακ
Όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχετε την επιθυμία να τσιμπήσετε κάτι προτιμήστε τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πηγές πρωτεΐνης.

Μετρήστε τις θερμίδες
Κάντε το είτε σημειώνοντας σε χαρτί το μενού της ημέρας είναι με τη χρήση ενός app για το κινητό, ώστε να διασφαλίσετε ότι δεν ξεφεύγετε από την ημερήσια ποσότητα θερμίδων που χρειάζεστε.

Κόψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Ο επαναπροσδιορισμός της διατροφής σας είναι απαραίτητο κομμάτι σε κάθε δίαιτα που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Φροντίστε λοιπόν να διαβάζετε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε στο σουπερμάρκετ. Θα εκπλαγείτε από την πληθώρα των χημικών ουσιών που βρίσκονται σε προϊόντα πρώτης γραμμής!

Εμπλουτίστε το διατροφολόγιο σας με τρόφιμα καλά σε λιπαρά
Η λέξη "λίπος" είναι από μόνη της αρκετή για να αποστασιοποιηθούν οι περισσότεροι. Αν όμως προσθέσετε στην διατροφή σας πιο υγιεινά λίπη θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει μερικά κιλά. Είναι προτιμοτερο να τρώτε περισσότερο λίπος από οργανικές φυτικές πηγές όπως για παράδειγμα το λάδι καρύδας και τα καρύδια. Καλές πηγές των υγιών λιπών είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, ο σολομός, τα καρύδια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Διαχειριστείτε το άγχος σας
Η επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους πραγματικά βρίσκει εμπόδιο σε ένα πράγμα: τη διαχείριση του άγχους. Όταν το σώμα μας είναι κάτω από πίεση, η υπερβολική ποσότητα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, προκαλεί μια ανισορροπία στη φυσική ορμόνη του σώματός μας. Αυτή η ανισορροπία μειώνει την ικανότητά σας να κάψετε λίπος. Αναγνωρίζουμε βέβαια το γεγονός πώς δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε εντελώς από το άγχος, υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που το ενισχύουν και καλό είναι να τις περιορίσετε, όπως για παράδειγμα ο καφές και η υπερβολική ζάχαρη.

Μην κάνετε δίαιτα
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν ξεκινήσετε αμέσως μετά τις γιορτές μια επίσημη «δίαιτα» και μπείτε στην διαδικασία της στέρησης, είναι λογικό να αισθάνεστε πιεσμένη και όλο αυτό μπορεί εύκολα να σας ρίξει ψυχολογικά. Φροντίστε λοιπόν να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή. Επιλέξτε διαφορετικά αλλά θρεπτικά σνακς τα οποία θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας και θα σας δώσουν ενέργεια. Φέτες από μήλα, καρότα, αγγουράκια φρέσκα αποτελούν καλές επιλογές για «τσιμπολόγημα».

Φροντίστε να κοιμάστε καλά
Η έλλειψη ύπνου δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την συναισθηματική σας κατάσταση, αλλά επίσης επηρεάζει την φυσική σας κατάσταση. Σύμφωνα με έρευνες η υποτονικότητα εξαιτίας μιας κακής νύχτας ή λόγω αϋπνίας κάνει τους ανθρώπους να τρώνε κατά μέσο όρο 549 επιπλέον θερμίδες χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και σας κάνει να καίτε 20% λιγότερες θερμίδες την ημέρα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.